Τ. Πανταζίδης: Να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να αντιμετωπίσει τα «καυτά» ζητήματα, όσο θα απαντάμε στον λαϊκισμό της δεξιάς με αριστερή λαϊκίστικη συνθηματολογία, όσο θα θυσιάζουμε στον βωμό μιας απροσδιόριστης αριστεροσύνης την ουσία των ζητημάτων, όσο θα φοβόμαστε να θίξουμε συνδικαλιστικού τύπου συμφέροντα και αδυναμίες, τόσο η κοινωνία θα απομακρύνεται από μας με βήμα ταχύ.


Το ιστορικά πρωτοφανές φαινόμενο του διψήφιου ποσοστού (πρόθεσης έστω) που μετατράπηκε σε 4,7% αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: Με τη δράση μας, για μεγάλο διάστημα, δημιουργήσαμε πολύ μεγάλες προσδοκίες και όταν οι απαιτήσεις αυξήθηκαν, φάνηκε η γύμνια μας. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να δώσουμε πειστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Ένας από τους λόγους που δεν το καταφέραμε αυτό ήταν η κάκιστη ενδοΣΥΡΙΖική λειτουργία μας. Αν εμείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους συντρόφους μας ισότιμα μέσα σε ένα συλλογικό σχήμα, αν δεν μπορούμε να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τα αιτήματα του απλού κόσμου και να τα επεξεργαστούμε, τότε τι θα κάνουμε αν κάποτε γίνουμε εξουσία;


Ήρθε η ώρα να τα πούμε «χύμα». Φτάνουν οι καθωσπρεπισμοί. Η αριστερά βρίσκεται σε κρίση. Αν χάσουμε τον δρόμο και σ’αυτό το σταυροδρόμι, τότε μας έφαγε το μαύρο σκοτάδι για πολλά χρόνια.


Το Πανελλαδικό Σώμα καλείται να δώσει μηνύματα αφύπνισης και άμεσης δράσης.


Του Τάσου Πανταζίδη (Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας)

 
eXTReMe Tracker