Να γίνει ΣΥΡΙΖΑ των μελών του


Στην Πανελλαδική Συνάντηση, που με πρωτοβουλία τού «2ου Κύματος» συνήλθε στις 4 Ιουλίου στο Πάντειο, κοινή ήταν η αγωνία για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και κοινές οι διαπιστώσεις ότι οφείλουμε:


- Να κατακτήσουμε και πάλι φερεγγυότητα και να ξανακερδίσουμε τον κόσμο που αφήσαμε να αδρανοποιηθεί παρόλο που ήλθε με ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό.


- Το ενωτικό μας εγχείρημα οφείλει να προχωρήσει και να εμβαθύνει οργανωτικά και πολιτικά.


- Να υπερβεί τη μέχρι σήμερα πορεία μιας εκλογικής συμμαχίας Συνιστωσών. Αυτό το μοντέλο κρίθηκε και απέτυχε.


- Να γίνει ΣΥΡΙΖΑ όλων των μελών του με κατοχυρωμένη στην εσωτερική του λειτουργία τη Δημοκρατική Αρχή, με  ισοτιμία και συνυπευθυνότητα των μελών του.


- Στον σημερινό πολυσύνθετο και πολυδύναμο κόσμο δεν αντιστοιχεί ένα κλασικού τύπου αριστερό κόμμα. Αλλά ένα πρωτότυπο πολιτικό μόρφωμα - που θα επιχειρεί να εκφράσει και στο πολιτικό πεδίο όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Γι' αυτό δεν αναζητούμε έναν καινούργιο κομματικό σχηματισμό αλλά μια ενιαία έκφραση και κοινή δράση, έναν ΣΥΡΙΖΑ με τον πλούτο των πολιτικών του συνιστωσών, των κινηματικών ευαισθησιών, των μελών του. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που παλεύει για την υπέρβαση των εκμεταλλευτικών και αλλοτριωτικών σχέσεων τού σήμερα.


- Αυτό  σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει διάλυση των πολιτικών συνιστωσών που συναποτελούν το εγχείρημα. Σημαίνει, όμως, κοινή δράση, κοινές συνελεύσεις, κοινές θεματικές επιτροπές, κοινές παρατάξεις, κοινές αποφάσεις με αυξημένες πλειοψηφίες και οργανωτικές μέριμνες εκπροσώπησης μέσα από τις κοινές αποφάσεις όλων των μελών, ενταγμένων σε συνιστώσες και μη. Γιατί υπάρχουν -πώς να το κάνουμε- και μη μέλη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν αντέχουν άλλο να είναι δεύτερης κατηγορίας μέλη.


- Σημαίνει σεβασμό, επιτέλους, της πολιτικής ισότητας όλων μας, της ίσης πολιτικής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα. Κανένα ειδικό μέγεθος δεν πρέπει να υπάρξει ανάμεσά μας.


- Σημαίνει ότι όλοι είμαστε υπό την αίρεση της ανακλητότητας και υποκείμεθα στην εναλλαγή.


- Ζητούμε έναν ΣΥΡΙΖΑ αντισυστημικό και αντικαπιταλιστικό με ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα  σε πλήρη αντίθεση με τον κυβερνητισμό και την Κεντροαριστερά. Αφετηρία σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να είναι το γνωστό κείμενο των «15 σημείων», στο οποίο και πρέπει να επανέλθουμε.


- Ζητούμε την κατά γράμμα πραγματοποίηση των δύο Πανελλαδικών Σωμάτων, του Πανελλαδικού Συντονιστικού στις 18 Ιουλίου 2009 και της Γ' Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το φθινόπωρο, έχοντας επίγνωση ότι υπάρχουν κέντρα εξουσίας, τα οποία θα ήθελαν την αναβολή ή και ματαίωσή τους.


- Επιζητούμε την ευρύτατη δυνατή συμμαχία δυνάμεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα  διασφαλίσει κατ' αρχήν την τέλεση του Πανελλαδικού του Ιουλίου 2009, θα κατεβάσει σε αυτό ενιαία πρόταση για τη διαδικασία συζήτησης των πολιτικών και οργανωτικών ζητημάτων και θα δεσμεύσει για αποφασιστικό όργανο τον Οκτώβριο.


«Πρωτοβουλία για ένα 2ο Κύμα στον ΣΥΡΙΖΑ»

1 σχόλια:

  "ΟΠΑΔΟΣ" του ΣΥΡΙΖΑ

8 Ιουλίου 2009 στις 12:25 μ.μ.

Τελικά κάτι γνώριζε ο σ. Τσίπρας και πήγε στην συνάντηση του «2ου κύματος»! Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να το είχε προσυπογράψει και ο ίδιος… Μάλλον έχουν δίκαιο κάποιοι που μιλάνε για στημένα παιχνίδια που αποβλέπουν στην χειραγώγηση των ανένταχτων αριστερών.

Αποκαλυπτικά είναι τα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί εδώ:
1. «Νάτοι, νάτοι οι “ανένταχτοι” του ΣΥΡΙΖΑ! (διαβάζοντας την ΑΥΓΗ)»

2. «Η αβάσταχτη ελαφρότητα της οξείας ανενταχτίασης
»

 
eXTReMe Tracker