Αγαπητή "Αυγή"
Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου μου τηλεφώνησε ο ΣΥΝαγωνιστής Αλεξίου δηλώνοντας θιγμένος και εξυβρισθείς για τους χαρακτηρισμούς "γραφειοκράτες" και "καριερίστες" που υπήρχαν στο άρθρο μου, το οποίο δημοσιεύτηκε την προηγούμενη ημέρα στην "Αυγή" της Κυριακής.
Του διευκρίνισα πως οι λέξεις δεν είναι υβριστικές, αλλά προσδιορίζουν στελέχη που κατέχουν μονίμως και για πολλά χρόνια την ίδια θέση στα όργανα των κομμάτων ανεξαρτήτως αν παράγουν έργο.
Του ανέφερα μάλιστα παραδείγματα και ονόματα στελεχών του ΣΥΝ. Δυστυχώς τα μέλη της Γραμματείας της αθλητικής επιτροπής του ΣΥΝ εξέλαβαν την αγωνία μου και τη συμμετοχή μου στον διάλογο για το μέλλον της ριζοσπαστικής αριστεράς ως ευκαιρία να βγάλω τα όποια υπαρξιακά μου προβλήματα λέγοντας ψέματα και σπέρνοντας συκοφαντίες εις βάρος τους.
Επειδή η παρουσία και η δράση μου στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι γνωστή και καταξιωμένη από εχθρούς και φίλους, δεν περίμενα το 2009 να κατηγορηθώ από ΣΥΝαγωνιστές (!!) ως συκοφάντης και ψεύτης. Θεωρούσα πως τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές ανήκουν στο ανώμαλο εσωκομματικό παρελθόν της κομμουνιστικής αριστεράς. Κρίμα, γιατί με έπεισαν πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους και ο μικρόκοσμος μέσα στον οποίο κινούνται. Να τους θυμίσω μόνον πως δεν αποδέχτηκα δική τους πρόταση για να είμαι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών.
Και δεν την αποδέχτηκα, γιατί δεν ήρθε ως αναγνώριση, εκ μέρους τους, της κινηματικής δράσης μου στο ποδόσφαιρο με τον Αστέρα 2004 που επεδίωκα μάταια την συνεργασία τους από το 2003, αλλά ως μια παρουσία από τον αθλητικό χώρο που θα έφερνε κάποιες ψήφους στο κόμμα. Αποδέχτηκα, αντιθέτως, την πρόσκληση-πρόταση της ΚΕΔΑ γιατί συμπίπτουν οι απόψεις μας για την ενότητα δράσης και την ανασύνταξη της αριστεράς. Είναι άχαρο να μπω σε άλλες ανακρίβειες που αναφέρονται στην απάντησή τους. Ως αριστερός ενεργός πολίτης προτιμώ τη δράση και τον αγώνα στα απέραντα πεδία της κοινωνίας.
Ας επανεκτιμήσουν τις όποιες απόψεις τους με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας και να αγωνιστούν για την αντιμετώπιση του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού στον ευαίσθητο χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, στον οποίο έχουμε περιορισμένη παρέμβαση, δυσανάλογη με τις πραγματικές μας δυνατότητες και τα οξυμένα προβλήματα αθλητών και φιλάθλων.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου