Τι είχε και το έχασε ο Συνασπισμός;

Ο ΣΥΝ ποτέ δεν έκανε μεγάλες νίκες στις εκλογές, απ' ό,τι θυμάμαι, είτε διότι είχε εσωτερικά προβλήματα είτε διότι είχε διαφωνίες, φυγόκεντρες τάσεις κ.λπ. Τώρα, που αγκάλιασε τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να παίρνει επάνω του. Στις εθνικές εκλογές πήρε 5,4% και στις ευρωεκλογές 4,7%. Πώς τα πήρε όμως αυτά;


Στις εθνικές εκλογές πήρε 5,4% αφού έφυγαν ορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ για να το τιμωρήσουν για τις διχόνοιές του και, νομίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ "συγκοινωνούν δοχείο" με το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν σ' εμάς. Δεν τους σπιτώσαμε όμως και ξαναγύρισαν στη βάση τους. Γιατί όμως δεν κατορθώσαμε να τους σπιτώσουμε όταν ήρθαν σ' εμάς και τους αφήσαμε να γυρίσουν στις βάσεις τους; Εδώ θα δούμε ορισμένα πράγματα που, κατά τη δική μου γνώμη, ήταν λάθος μας:


1) Πιστέψαμε στα ψευτογκάλοπ, που μας έδιναν από 18% - 16% - 12% κ.λπ., ενώ, εάν είχαμε έμπειρο μάτι, δεν έπρεπε να τους πιστέψουμε. Εγώ διαβαίνω κάνα χρόνο μόνο την πόρτα της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, και επειδή στις συγκεντρώσεις, στις πορείες κ.λπ. έβλεπα τα ίδια σχεδόν πρόσωπα, πάντοτε αμφέβαλα για τα ποσοστά που μας έδιναν. Να μην ξεχνάμε ότι άτομα που τα έφερναν πρώτα σε δημοτικότητα πανελλήνια τα γκάλοπ, κατά σύμπτωση έβαλαν υποψήφιοι δήμαρχοι και δεν εκλέχθηκαν. Αλλά και τους αλεξιπτωτιστές Οικολόγους Πράσινους τούς δίνανε οι δημοσκοπήσεις 9% και πιάσανε 3,5%. Πού 9%, πού 3,5%, διαφορά 5,5 μονάδες.


2) Γίναμε μικρομέγαλοι εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών που μας δίνανε και όχι μόνο αυτούς δεν πλευρίσαμε, αλλά και τους συντρόφους μας ακόμη βλέπαμε σαν βαρίδια. Σκεπτόμενοι ότι και τα μισά να πιάσουμε απ' ό,τι μας δίνανε, ήμασταν μέσα.


Λέγαμε ότι δεν συζητάμε με το ΠΑΣΟΚ. Σιγά, μεγάλε, όταν αποκτήσεις πείρα, θα δεις ότι στην πολιτική "ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ". Διότι πρέπει να λάβεις υπόψη τι θέλει και η εκλογική σου βάση. Όχι μόνο ό,τι θέλουμε εμείς. Γιατί, απλούστατα, δεν σε ψηφίζει η εκλογική σου βάση και σε κονταίνει περισσότερο.


3) Δεν πρέπει να ανεβάζουμε τόσο ψηλά τον πήχη, γιατί έτσι χάνουμε και τα αυγά και τα καλάθια.


Τώρα θα δούμε κι άλλα αίτια για τα οποία, κατά τη γνώμη μου, πήραμε χαμηλά ποσοστά:


α) Πώς τα καταφέρναμε για όλα να στοχοποιούν εμάς. Έχουν τον κοσμάκη άεργο, δεν βρίσκει εργασία, του λένε οι μετανάστες φταίνε που σας παίρνουν τις δουλειές και τους μετανάστες τους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πάει ο άλλος στο νοσοκομείο, δεν βρίσκει κρεβάτι με το σύστημα της Υγείας, του λένε: "τα κρεβάτια τα έχουν πιάσει μετανάστες" και τους μετανάστες τούς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


β) Έχουν εισχωρήσει πράκτορες μυστικών υπηρεσιών μέσα στους φοιτητές και σπάζουν, ρημάζουν, δέρνουν τους καθηγητές και τους στέλνουν στο νοσοκομείο και λένε στον κόσμο ότι τους μαθητές τους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπαίνουν πράκτορες στους κουκουλοφόρους και σπάνε, ρημάζουν τα καταστήματα και τους νοικοκυραίους και τους λένε: "ο ΣΥΡΙΖΑ τούς χαϊδεύει τ' αυτιά".


Να και κάπου που έχουν επίδοση οι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών: να στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ.


γ) Φυσικά θα στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα βάζουμε -και μπράβο μας- με το κεφάλαιο. Υποστηρίζουμε της γης τους κατατρεγμένους, μετανάστες, τις Κούνεβες, τις Παναγιωταρέες, το περιβάλλον, τα βάζουμε με Βωβούς, με φουσκωτούς σε όλη την Ελλάδα για το περιβάλλον.


Όταν έγινε το ντιμπέιτ και ήρθε η ώρα να ρωτήσουν τον Αλαβάνο για το περιβάλλον, εδώ, είπα από μέσα μου, θα του πουν: κ. πρόεδρε, για το περιβάλλον δίνετε σκληρές μάχες σε όλη την Ελλάδα με τους οικολόγους σας που είναι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι σχετικά... Και αυτοί το κάνανε ερώτηση - παγίδα, λέγοντάς του, εάν άκουσα καλά, πήρατε άδειες Ι.Χ.!


Αποδείχτηκε ότι μας πολεμάνε όλοι γιατί μας θεωρούν ενάντια στο κεφάλαιο και δεν θέλουν να αυξήσουμε τη δύναμή μας. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει να αφήσουμε τις μεγάλες ιδέες, τις γκρίνιες, και να στρωθούμε στη δουλειά όλοι μαζί, να πάρουμε κάρτα μέλους για να ψηφίζουμε αναμεταξύ μας για το ποιες θέσεις θα παίρνουν στο ψηφοδέλτιο όσα μέλη βάζουν υποψηφιότητα και να μην υπάρχουν παράπονα, όπως σε αυτές τις εκλογές.


Επειδή τώρα που γράφω αυτά έμαθα για την παραίτηση Αλαβάνου, έχω να πω ότι ο Αλαβάνος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι "η κότα με το αυγό" και στενοχωρήθηκα, διότι στο κάτω - κάτω δεν είναι αυτός η αιτία των χαμηλών ποσοστών μας. Για μένα ούτε ο Τσίπρας καλά - καλά δεν φταίει. Φταίνε τα ψευτογκάλοπ που ξεγελάνε τον κόσμο και εδώ πρέπει να πω ότι πρέπει να τεθούν μερικοί κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα διεξάγονται τα γκάλοπ από την πολιτεία για να γίνονται πιστευτά.


Με εκτίμηση


ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΓΕΩΡΓΑΣ


Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας


Νίκαια

 
eXTReMe Tracker