Περί τίνος πρόκειται;

Η Αυγή δοκιμάζει σήμερα να αναρτήσει μια ολόκληρη ενότητα αρθρογραφίας, εξαιρετικά επείγουσας για την αριστερά σημασίας, προκειμένου να διευκολύνει την ευρύτερη διάδοση των άρθρων σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, και το μέλλον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πείραμα αυτό (αν και ομολογούμε πως ξεκινά με μεγαλύτερη καθυστέρηση από ότι θα θέλαμε) θα αποτελέσει ένα πρώτο μέτρο για την χρησιμότητα τέτοιων εγχειρημάτων γενικότερα, και το διαχειρίσιμο του διαλόγου που προκύπτει. Θελουμε σύντομα να μπορούμε να δημοσιεύουμε και άλλα άρθρα και κείμενα αριστερών, μελών και φίλων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέεσματος και να διευρύνουμε έτσι την σχετική συζήτηση και πέραν του εντύπου της "Αυγής". Επιθυμούμε επίσης να ανοίξουμε συν τω χρόνων και όλη την αρθρογραφία και τις αναλύσεις της Αυγής σε σχόλια αναγνωστών. Η έκταση, οι όροι και οι μηχανισμοί με τους οποίους θα γίνει αυτό είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.

Προφανώς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε και να παραπέμουμε και σε άρθρα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν γραφτεί εκτός Αυγής, και ως προς αυτό θα θέλαμε τις υποδείξεις των αναγνωστών μας.

Το εγχείρημα αυτό θα διαρκέσει για όσο συνεχίσει να παραμένει το θέμα στην επικαιρότητα και δεν είναι παρά μία από τις προσπάθειες διεύρυνσης των λειτουργικοτήτων και του περιεχομένου που προσφέρει η εφημερίδα στο διαδίκτυο, οι οποίες θα γίνουν εμφανέστερες από τον Σεπτέμβρη.

Οι "κανόνες" του διαλόγου είναι απλοί και προφανείς, αναγράφονται πάνω από την φόρμα των σχολίων και τους επαναλαμβάνουμε εδώ: "Τα σχόλια εγκρίνονται. Ίσως αυτό αργήσει. Υπομονή.
Σχόλια υβριστικά ή που με άλλο τρόπο απάδουν στο ύφος, το ήθος και τον πολιτισμό διαλόγου της Αυγής δεν θα δημοσιεύονται."

Να πούμε πως παρότι δεν απαγορεύουμε τα "Ανώνυμα" σχόλια, θέλουμε να σημειώσουμε ότι η ύπαρξη ψευδωνύμων βοηθάει πρακτικά την διαδικτυακή συζήτηση.

Η ΑΥΓΗ

4 σχόλια:

  Unknown

28 Ιουνίου 2009 στις 9:20 π.μ.

Να υποθέσω σύντροφοι, ότι ένα κείμενο που έστειλα στις 16/6 με τίτλο: "Η ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ" και υπογραφή: Μήτσος Γκενές (mitsosgk@ontelecoms.gr)...δεν χώρεσε πουθενά...ή..."απάδει στο ύφος, το ήθος και τον πολιτισμό διαλόγου της Αυγής" ;?

  Ανώνυμος

28 Ιουνίου 2009 στις 12:44 μ.μ.

θα ήταν καλό μαζί με τον τίτλο του άρθρου - άποψης να γράφεται και το όνομα του αρθρογράφου στο ευρετήριο

  Avgi Blog

29 Ιουνίου 2009 στις 2:40 π.μ.

@mitsosgk: Εδώ αναρτώνται σύντροφε *αυτόματα* όσα σχετικά άρθρα δημοσιεύονται στην έντυπη Αυγή (και μόνον προς το παρόν). Τα περί ήθους κτλ. αφορούν φυσικά τα σχόλια στο blog και μόνο. Άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην Αυγή πριν από τις 23/6 δεν έχουν περαστεί, όχι λόγω χώρου αλλά γιατί το σκριπτάκι δημιουργήθηκε και εγκαταστάθηκε στις 17/6. *Καμία επιλογή δεν γίνεται*. Άπαξ και έχει περαστεί και τεκμηριωθεί κατάλληλα στο εκδοτικό και διαδικτυακό σύστημα της Αυγής μεταφέρεται αυτόματα και εδώ.

Θα εξετάσουμε την δυνατότητα και την χρησιμότητα του να μεταφέρουμε και τα παλαιότερα κείμενα πάντως

  Avgi Blog

29 Ιουνίου 2009 στις 2:42 π.μ.

@Ανώνυμος: Πράγματι, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε το όνομα του αρθρογράφου ως tag, πιθανότατα. Στον τίτλο του άρθρου μπαίνει αν και εφόσον περιέχεται και στον τίτλο του αντίστοιχου άρθρου της διαδικτυακής Αυγής...

 
eXTReMe Tracker