Δεν θα σταματήσει η προσπάθεια να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατ' αρχάς, θέλω να συγχαρώ την "Αυγή" για την αντικειμενική αθρογραφία, αν εξαιρέσουμε διάφορα πολιτικά κουτσομπολιά. Με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η "Αυγή" ήρθε πάλι στην "κομματική" γραμμή των παλιών καιρών, δηλαδή όταν το πολιτμπιρό έδινε γραμμή τι θα δημοσιευθεί, ποιο περιεχόμενο θα πρέπει να έχουν τα άρθρα και τα σχόλια κ.ά.


Ας πάρουμε π.χ. την "Αυγή της Κυριακής". Εδώ έχουμε μια σειρά άρθρα που τραβούν τη γραμμή του Λεωνίδα Κύρκου περί ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (άρθρα Ν. Φίλη, Δ. Χατζησωκράτη, Σοφιανού και Ανταίου Χρυσοστομίδη και άλλων). Δυστυχώς τη γραμμή Κύρκου την ακολουθεί και ο Φώτης Κουβέλης. Ο Λ. Κύρκος θεωρεί την ανανεωτική αριστερά ιδιοκτησία του. Τον Λεωνίδα τον σεβόμαστε, τον εκτιμούμε και σαν έμπειρος αγωνιστής, με τη σοφία που τον διακατέχει, θα περίμενε κανείς να ζητήσει οι συνιστώσες του ΣΥΝ να λειτουργούν ως ρεύματα ιδεών και όχι ως κομματικοί μηχανισμοί. Αλλά, δυστυχώς, εδώ και μήνες ο Λ. Κύρκος κάνει ό,τι μπορεί για να υποστεί ήττα ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με τις διάφορες παρεμβάσεις του στον αστικό Τύπο, όπως και από ιδιωτικά κανάλια.


Αυτή η σύγκρουση μεταξύ Ανανεωτικής Πτέρυγας, που όλα δείχνουν ότι υπακούει στις επιθυμίες του Λεωνίδα, και του Αριστερού Ρεύματος διαφαινόταν ήδη πριν την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ. Είχα πάρει μια πρωτοβουλία με στόχο να σταματήσει αυτή η διένεξη μεταξύ της Ανανεωτικής Πτέρυγας και του Αριστερού Ρεύματος. Αλλά, δυστυχώς, ο καβγάς συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, με ευθύνη της Α.Π. Βλέποντας να έχει οργανωθεί μια εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είχα πάρει την απόφαση να απευθυνθώ με ξεχωριστές επιστολές, στις 26.1.2009, στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, όπως και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας ότι το 2009, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πλήγμα. Στόχος της επιστολής: Να αποτραπεί η σκευωρία. Από τον πρόεδρο του ΣΥΝ έχω λάβει απάντηση ότι έχει λάβει την επιστολή μου.


Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Αλλά είναι γεγονός ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στον ΣΥΝ. Και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Δημοσιογράφος της ΝΕΤ έλεγε: Η Ανανεωτική Πτέρυγα, μια ζωή γκρίνια. Η Ανανεωτική Πτέρυγα θέλει να αλλάξει και την έννοια των λέξεων και τη στασιμότητα να την ερμηνεύει ως ήττα. Έχουμε έρθει στα χρόνια του Ζαχαριαδισμού και της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Κάποιοι, έλεγε ο Λένιν, κάνουν το μυρμήγκι ελέφαντα. Και για όλους αυτούς τους φίλους αναλυτές, ερευνητές, που υποστηρίζουν το ένα και το άλλο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο Φρίντριχ Ένγκελς έλεγε: "Για τη διαλεκτική φιλοσοφία δεν υπάρχει τίποτα το οριστικό, το απόλυτο, το ιερό". (Όλα βρίσκονται σε κίνηση).


Η προσπάθεια να εξοντωθεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί. Όταν η συνείδησή μας μάς οδηγεί σε εγωισμούς και φανατισμούς, η προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο που οι πρώην κομμουνιστές και νυν σοσιαλιστές τηρούν σιγή. Όλα πάνε βάσει σχεδίου. Την κατάλληλη στιγμή θα πάρουν τις θέσεις τους έχοντας τη στήριξη του δημοσιογραφικού κατεστημένου. Τις εξελίξεις τις παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με αγωνία και, αν η Ανανεωτική Πτέρυγα αρνείται να ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΣΥΝ, υπάρχει το ενδεχόμενο ο ΣΥΝ να διασπαστεί, η Ανανεωτική Πτέρυγα να αυτονομηθεί και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, γιατί η διεθνής ελίτ έχει ήδη αποφασίσει, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και δεν είναι τυχαίο που ο Λεωνίδας Κύρκος εξυμνεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.


 


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΟΥΡΙΔΗΣ


Θεσσαλονίκη

 
eXTReMe Tracker