Τελικά δεν υπάρχει πιο επαναστατική πράξη από το να λες την αλήθεια

Σύντροφοι, με δύο μόνο λόγια η αριστερά και οι αριστεροί υποστηρίζουν παντού και πάντα κάθε κίνημα που στρέφεται εναντίον της υπάρχουσας κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης.


Η αριστερά και οι αριστεροί αγωνίζονται για την επιτυχία των σκοπών και των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά στο σημερινό κίνημα αντιπροσωπεύουν και το μέλλον του κινήματος. Και το μέλλον της αριστεράς και του κινήματος εξαρτάται από συμμαχίες, με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε.


Στην κοινωνία πάμε με τους ανέργους, τους μετανάστες, τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μικροαγρότες, μικροεπαγγελματίες και προοδευτικούς διανοούμενους και καλλιτέχνες. Αυτοί όλοι μεταξύ τους διαφέρουν, ο ένας έχει στην κατοχή του ένα μέσο παραγωγικό μέσο, ένα μικρό χωράφι ο αγρότης, ένα μικρό μαγαζάκι ο επαγγελματίας, την εργασία του έχει για εμπόρευμα ο εργάτης και ο άνεργος έχει τις αλυσίδες του, που πρέπει να μάθει να σπάσει στον ατέλειωτο ελεύθερο χρόνο του. Τι έγινε τον Δεκέμβρη;


Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος ζούμε μεγάλη κρίση, οικονομική - εμπορική. Οι μεγαλοβιομήχανοι και τραπεζίτες αναστατώνουν την ανθρωπότητα ρίχνοντας τους εργαζόμενους στην αθλιότητα, και όχι μόνον αυτούς, αλλά και μεγάλο αριθμό μικροαστών, άτομα που ανήκουν στην ενδιάμεση κοινωνική τάξη, μεταξύ αστικής και εργατικής.


Αποδείχτηκε και φανερώνεται η αλήθεια του πράγματος καθαρότατα, πως όλα τα κακά έχουν τη ρίζα τους στο κοινωνικό σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της ανθρωπότητας. Η κοινωνία ψάχνει μια καινούργια οργάνωση, όπου την παραγωγή δεν θα την έχουν μεμονωμένα άτομα που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο για τις δικές τους ανάγκες, αλλά θέλει και ψάχνει ένα σχέδιο παραγωγής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων. Υπάρχουν σήμερα κοινωνικές δυνάμεις που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις σχέσεις ιδιοκτησίας τού σήμερα. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας μεταβάλλεται όλο και περισσότερο σε άνεργους και απασχολήσιμους και η θέση τους γίνεται άθλια και ανυπόφορη όσο μεγαλώνει ο πλούτος σε λίγους. Οι κοινωνικές αυτές δυνάμεις, που πολλαπλασιάζονται εύκολα, δημιουργούν ισχυρές αναστατώσεις στην κοινωνία, σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Η αριστερά και οι αριστεροί θα θέλαμε να ήταν δυνατόν με ειρηνικά μέσα να γίνουν οι κοινωνικές αλλαγές και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση. Αλλά σε κάθε εποχή οι εξεγέρσεις δεν γίνονται με διαταγές και με τη θέληση και την καθοδήγηση κομμάτων ή και τάξεων. Βλέπουμε όμως σε όλες τις χώρες πως η καταστολή και η βία χρησιμοποιούνται από όλες τις δυνάμεις, πολιτικές, κομματικές, και ολόκληρων τάξεων (ΣΕΒ) που είναι οι αντίπαλοι των εργαζομένων και της αριστεράς.


Ποια η στάση της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα; Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει το μέλλον του κινήματος. Αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά προβάλλουν τα κοινά και πέρα από εθνικότητα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι αριστεροί θα έπρεπε στην πράξη να είμαστε μπροστά θεωρητικά από όλους τους υπόλοιπους κομματικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ) με άμεσο στόχο την πολιτική εξουσία ("τρίτος πόλος", σ. Τσίπρας).


Μιλάνε οι άλλοι (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ) για τη μικροαστική και μικροαγροτική ιδιοκτησία, μα, κύριοι, οι πολιτικές σας τις κατάργησαν και την καταργούν καθημερινά. Την ιδιοκτησία, που είναι προϊόν σκληρής δουλειάς, προσωπικής εργασίας, την καταργήσατε. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι η κοινωνικοποίηση των μεγάλων περιουσιών που εκμεταλλεύονται και δημιουργούνται από τη μισθωτή εργασία που οι πολιτικές σας φοροαπαλλάσσουν και επιδοτούν.


Η αριστερά, σύντροφοι, πρέπει να κοινωνικοποιήσει τη γνώση και το κεφάλαιο, και τα δύο μπορούν να μπουν σε κίνηση με την κοινή δράση πολλών μελών και, σε τελική ανάλυση, όλων των μελών της κοινωνίας. Συμφωνώ με τον σύντροφο πρόεδρο Αλέκο Αλαβάνο ότι "συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με κάθοδο στον Άδη", γιατί είναι γεγονός ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει κατά μεγάλο μέρος επικεντρώνεται στις σχέσεις ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι οι παραλογισμοί μερικών δεν θα επιβληθούν για να μας βρουν χειρότερα. Την αλήθεια, μόνο την αλήθεια.


ΝΙΚΟΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ


Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

 
eXTReMe Tracker