Δεν παραιτούμαστε από την ανασύνθεση της αριστεράς

Ενόψει της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τη Δευτέρα 22.6.2009, στην οποία θα συζητηθεί η υποβολή παραίτησης του σ. Αλέκου Αλαβάνου, ως Ομάδα Ρόζα τονίζουμε τα εξής:


1) Ο σ. Αλαβάνος πρέπει να ανακαλέσει την παραίτησή του γιατί συσκοτίζει τις αιτίες του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, απογοητεύει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και υπονομεύει τον συλλογικό χαρακτήρα του εγχειρήματος της ενότητας της αριστεράς.


2) Θεωρούμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μονόδρομο η αριστερή πορεία του και η συμμετοχική, συλλογική και δημοκρατική ανασυγκρότησή του. Αυτά σημαίνουν πρωτίστως: Άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών, όχι εσωστρέφεια και οργανωτικές αντιπαραθέσεις, σύγκλιση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις, τον Ιούλιο Πανελλαδικού σώματος που θα απολογίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και θα προετοιμάσει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τον Οκτώβριο με αποκλειστικό θέμα τη «συριζοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, την οργάνωση του ως πολιτικού χώρου και την εκλογή συλλογικής ηγεσίας.


3) Πιστεύουμε ότι η συγκέντρωση που καλείται τη Δευτέρα 22/6/2009 έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την πόλωση και δεν έχει σχέση με την κουλτούρα και την παράδοση της ριζοσπαστικής αριστεράς που είναι ξένες με τον αρχηγισμό και τον μεσσιανισμό.


Ομάδα Ρόζα


20.6.2009

 
eXTReMe Tracker