Περνά, περνά η μέλισσα...

Εκεί που με θλίψη, απογοήτευση και αγωνία τον «περιμέναμε», ο ΣΥΡΙΖΑ ανένηψε και βγήκε από την εντατική! Οι θεράποντες ιατροί είχαν διαγνώσει το βέβαιο τέλος του λόγω υπέρ-τασης! Τελικά, η απόφαση του σ. Αλέκου Αλαβάνου ν’ ακούσει την απελπισμένη κραυγή της βάσης, να αγνοήσει τις αντιμαχόμενες τάσεις και να μην παραιτηθεί, έσωσε τον ασθενή και έφερε τα χαρμόσυνα νέα!

Σύντροφοι της Κουμουνδούρου: σταματήστε τα μαχαιρώματα και τα αλληλοκαρφώματα. Βάλτε φρένο στις απαράδεκτες, προσωπικές φιλοδοξίες σας, στις στείρες, άνευ κοινωνικού και πολιτικού αποτελέσματος αψιμαχίες σας. Το κόμμα δεν είναι γήπεδο για να παίζουν μπάλα οι ομάδες σας, με εμάς ως θεατές που παρακολουθούν με αγωνία τον άγονο αγώνα σας, αγνοώντας πλήρως τα τεκταινόμενα πίσω από τον «πάγκο».

Στο επίπεδο της πολιτικής, το παιχνίδι «περνά, περνά η μέλισσα...» δεν μπορεί να περιορίζει και να καθορίζει την επιλογή μας με βάση τις εσωκομματικές κόντρες σας. Τα «παιδόπουλα» και τα «μελισσόπουλα» θα στοιχηθούν πίσω από τη συλλογική ηγεσία και θα βάλουν όλα τους τα δυνατά να τραβήξουν τον λαό με το μέρος τους, μόνον όταν ο αντίπαλος φέρει το όνομα ενός άλλου κόμματος, αντίθετου προς τις θέσεις και την ιδεολογία μας: «Τι προτιμάς; Τον ψεύτη ήλιο του ΠΑΣΟΚ ή την ονειρική σελήνη του ΣΥΡΙΖΑ; Τον αλαζονικό πυρσό της Ν.Δ. ή το άσβεστο κερί της αριστερής ψυχής του ΣΥΡΙΖΑ;» Εκεί παίζεται το πραγματικό παιχνίδι για μας.

Και μιας που αναφέρθηκε η λέξη «όνομα», η πρώτη, κρίσιμη απόφαση που πρέπει να πάρουμε αμέσως αφορά στα βαφτίσια. Στο άρθρο μου, «Εύγε, κυρία Παπαρήγα» είχα επιλέξει το όνομα «Συριζιώτες» (εκ του «Γιάννενα», «Γιαννιώτες»). Ακολούθησε ο σ. Μανώλης Γλέζος με το «Συριζίτες». Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή: «Συριζαίοι» (εκ του «Λάρισα», «Λαρισαίοι»). Επείγει να μπει το θέμα σε δημοψήφισμα; Εγώ, πάντως, αν και νονά, ευχαρίστως αποσύρω την επιλογή μου. Το «Συριζίτες μού ακούγεται πιο εύηχο, το «Συριζαίοι» πιο επιβλητικό. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην γίνουμε πάλι από δύο χωριά, προτείνω να καθιερωθεί το «Συριζίτες» που συνειρμικά μας παραπέμπει στο «Εαμίτες», «Επονίτες», κ.λπ.

Συριζίτες και Συριζίτισες: εμπρός λοιπόν στη δουλειά, όλοι και όλες μαζί, γιατί μας περιμένει η Βουλή! Όλο και παραπάνω, παρέα με το σύντροφο Αλαβάνο!

ΤΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

1 σχόλια:

  Ανώνυμος

24 Ιουνίου 2009 στις 6:10 μ.μ.

δοκιμή ανάρτησης σχολίου

 
eXTReMe Tracker