Γ. Θεωνάς: Η συσπείρωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πιο αναγκαία σήμερα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΩΝΑ*


Το αρνητικό, σε σχέση με τις προσδοκίες, αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μετατράπηκε σε εκρηκτικό μίγμα, που σηματοδότησε μια σοβαρή κρίση, με έντονες συνέπειες για τη συνοχή και την παραπέρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε βαθμό που να τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για τη δυνατότητα παραπέρα ύπαρξης του ενωτικού εγχειρήματος.


Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 40 μέρες, μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 14-7-2009, για να καταλαγιάσει το κλίμα και να διαμορφωθεί μια κατάσταση που επιτρέπει πλέον τη νηφάλια εκτίμηση των γεγονότων, έναν ουσιαστικό απολογισμό της εκλογικής μάχης, ορθή αξιολόγηση των συμπερασμάτων και χάραξη της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.


Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας, ότι το Πανελλαδικό Σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εργασίες του και τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει, θα βάλει τη σφραγίδα του στην επόμενη μέρα και θα ενισχύσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για μια εξωστρεφή δράση, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της αξιοπιστίας του εγχειρήματος στον κόσμο της αριστεράς, ο οποίος επένδυσε ελπίδα και προοπτική στο εγχείρημά μας.


Η ενότητα στη δράση, η συσπείρωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σήμερα είναι πιο αναγκαία από χθες. Μια ενότητα που θα οξυγονώσει την αριστερά, που θα της αυξήσει τα ακροατήρια, που θα δημιουργήσει ευκαιρίες και δυνατότητες. Που θα κάνει την αριστερά το αντίπαλο δέος του συστήματος.


Στην κατεύθυνση αυτή, το Πανελλαδικό Σώμα, με τον νηφάλιο και ουσιαστικό απολογισμό και εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, με την ανάδειξη των μετώπων πάλης, τα οποία επιβάλλουν οι συνθήκες που βιώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, σαν αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ε.Ε. που πειθήνια εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το σχέδιο δράσης το επόμενο διάστημα, τον πολιτικό προσανατολισμό και την ανάδειξη της οργανωτικής ανασυγκρότησης, που απαιτεί η νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει καθαρή εικόνα, δύναμη και προοπτική στο εγχείρημα και θα βοηθήσει να προχωρήσουμε σε ανώτερες μορφές πολιτικής ενότητας.


* Συντονιστής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

 
eXTReMe Tracker