Κ. Αθανασίου: Προχωράμε αριστερά, προχωράμε «συριζικά»

Το Πανελλαδικό Σώμα συγκαλείται σε δύσκολη στιγμή, καθώς ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πληγωμένος από το κακό εκλογικό αποτέλεσμα και την ακόμη χειρότερη διαχείριση του αποτελέσματος.


Ως προς το πρώτο θέμα του Σώματος, την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η γνώμη της ΡΟΖΑΣ είναι ότι οι αιτίες είναι πολλές μεν, αλλά σε περίοπτη θέση βρίσκεται η διαρκής διγλωσσία σε κρίσιμα ζητήματα, που είχε το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον στελέχη συνιστωσών του. Πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει σταθερός σε μια πορεία ανταγωνιστική με την κυβερνητική πολιτική, τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης, τα κεντροαριστερά μοντέλα εξουσίας, το αστικό πολιτικό σύστημα. Να μείνει σταθερός στην αριστερή πορεία του. Ταυτόχρονα, να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τον βγάζουν από την εσωστρέφεια και θα «επικοινωνούν» με τα σημαντικότερα ζητήματα που σημαδεύουν σήμερα την ελληνική κοινωνία (π.χ. κρίση, ξενοφοβία).


Βέβαια, φαίνεται πως ήρθε επιτέλους η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κουβεντιάσει σοβαρά το εξόχως πολιτικό θέμα της οργανωτικής του δομής. Ήρθε η ώρα να λειτουργήσουν παντού Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, ανάδειξη οργάνων και διαύλους αμφίδρομης επαφής με τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα να μεταφερθεί το κέντρο βάρους των αποφάσεων από τις συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξουν ενιαία κέντρα αποφάσεων με δημοκρατική και ανοιχτή λειτουργία, να υπάρξει Γραφείο Τύπου και έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ.


Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να πάμε το ρίσκο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ λίγο παραπέρα, και το Πανελλαδικό Σώμα μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφετηρία γι’ αυτό.


Κώστας Αθανασίου (Ομάδα ΡΟΖΑ)

 
eXTReMe Tracker