Οφείλει μια δημόσια συγνώμη ο σ. Αλέκος


"Πουθενά δεν θα βρεις προβληματικό άτομο. Θα βρεις προβληματική οικογένεια". Επειδή αυτήν την πολιτική ατάκα την βλέπω να γράφεται για πολλοστή φορά ως κλειδί για να ερμηνεύσει κάποια πολιτικά προβλήματα χωρίς αυτά να αναφέρονται, θα ήθελα να πω στον σ. Αλαβάνο τα εξής.


Είναι εξαιρετικά ατυχής η ατάκα. Αποτελεί ευθεία προσβολή σε οικογένειες που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να έχουν στο εσωτερικό τους άτομο ή άτομα με προβλήματα. Δεν είναι το καταλληλότερο παράδειγμα για να αποτυπωθούν πολιτικές αδυναμίες ή και προβλήματα των πολιτικών δυνάμεων, για να μην πω πως μας παραπέμπει και σε ένα ιδιότυπο ρατσισμό, αν δεν είναι ένας επιπόλαιος εξυπνακισμός.


Θα ήθελα λοιπόν, ως πατέρας ατόμου με ειδικές ανάγκες, να τον παρακαλέσω να ζητήσει δημόσια συγνώμη από όλες τις οικογένειες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα και που αγωνίζονται για να τα φέρουν βόλτα. Ας βρει άλλο παράδειγμα ή καλύτερα ας πει χωρίς παραδείγματα ποια είναι κατά τη γνώμη του τα προβλήματα.


Μόνο με καθαρές κουβέντες γίνεται ο δημόσιος διάλογος όχι με ατάκες και μάλιστα τόσο ατυχείς.


Συντροφικά  πολύ πικραμένος


Στέλιος Παππάς

1 σχόλια:

  Ανώνυμος

9 Ιουλίου 2009 στις 5:14 μ.μ.

Μάλλον περί παρεξήγησης πρόκειται. Ο σ. Αλέκος αναφέρεται στη συστημική θεωρία της ψυχολογίας. Η ομάδα του σ. Αλέξη, βέβαια, κάτι περισσότερο ξέρει για κάτι τέτοια.

 
eXTReMe Tracker