Καθαρές κουβέντες

Για να μπορέσουμε να κρίνουμε τη σκοπιμότητα της εκλογικής καταστροφολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που μερικοί προσπαθούν να περάσουν, πρέπει να αναφερθούμε σε ιστορικά γεγονότα της αριστεράς.


1) Το 1968, στη γνωστή διάσπαση του ΚΚΕ, από την ομάδα Παρτσαλίδη στο εξωτερικό, ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος μέσα και πήραν τον τίτλο Κ.Κ. Εσωτερικού. Ενώ όσοι δεν συμφωνήσαμε με τους διασπαστές ήμασταν του Εξωτερικού. Άντε να δώσεις τον κόσμο και το σύστημα να καταλάβει αυτή την προβοκάτσια.


2) Το 1987 πραγματοποιήθηκε το 12ο συνέδριο του ΚΚΕ με κεντρική πολιτική απόφαση. Το ΚΚΕ με την αριστερά και τον λαό για την αλλαγή προς τον σοσιαλισμό. Πραγματικά πετύχαμε την ενότητα της αριστεράς, τον ενιαίο Συνασπισμό και τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα το 1989. Το 1991, στην πρώτη συνέλευση του Συνασπισμού, βάζει θέμα ο Λεωνίδας Κύρκος και η παρέα του τη διάλυση όλων των κομμάτων για να συγκροτήσουμε τον ενιαίο Συνασπισμό σε κόμμα. Εκ των πραγμάτων, το ΚΚΕ διαφώνησε και αποχώρησε, άσχετα εγώ προσωπικά σαν μέλος του ΚΚΕ διαφώνησα με την αποχώρησή του. Το ΚΚΕ πίστευε την ενέργεια αυτή σκόπιμη και προβοκατόρικη, ενέργεια για τη διάλυση, την οργάνωση του ΚΚΕ και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.


3) Έρχεται μετά από 18 χρόνια, τώρα, το 2009, στη δημιουργία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι ο Λ. Κύρκος με την παρέα του (ως ανανεωτικοί), μας λένε το αντίθετο που μας έλεγαν το 1991, δηλαδή να διαλύσουμε αυτόν τον συγκεντρωτικό αριστερό φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ, και να μείνουμε στο 3% με δυσκολία. Γι' αυτό όσοι νομίζουν  ότι κουράστηκαν ας πάνε στα σπίτια τους, μην προσπαθούν με τέτοια μανία να διαλύσουν την αριστερά. Εάν πάλι το κάνουν αυτό γιατί ντρέπονται, να πάνε στο ΠΑΣΟΚ μόνοι τους, να μην προσπαθούν να παρασύρουν τον αδούλωτο αριστερό κόσμο. Πάτε να γίνετε υπουργοί στο ΠΑΣΟΚ. Ήσασταν μια ζωή στο 1,5%, φάνηκε ότι δεν βολευόσαστε σε μεγαλύτερα ποσοστά. Ο ρόλος σας έγινε πλέον γνωστός, αφήστε μας ήσυχους, είστε διασπαστές, σας πήρε είδηση ο κόσμος της αριστεράς. Γιατί φράσεις σαν αυτή του Λ. Κύρκου "να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις μολότοφ και τις κουκούλες".


Η δε Παπαρήγα, που αναφέρθηκε στο να σταματήσει ο Συνασπισμός να γαργαλάει τα αυτιά των κουκουλοφόρων και το συνεχές υβρεολόγιο του Ν. Κωνσταντόπουλου στον Αλ. Αλαβάνο. Είναι στοιχεία που δεν τα σκέφτηκε ούτε ο Μανιαδάκης, ο μεγάλος αρχιτέκτονας του αντικομμουνισμού, που κατόρθωσε να κάνει ιδιωτική κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ. Πρέπει να το καταλάβουν όλα τα ηγετικά στελέχη, απογοητεύουν τον απλό πολίτη. Καθημερινά αγριεύουν όλο και περισσότερο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο. Κάτσετε καλά, θα σας τιμωρήσει ο κόσμος όπως ανάλογα του συμπεριφέρεστε. Επιτέλους πιο φρόνιμα, ιδιαίτερα τώρα που καταρρέει ο δικομματισμός και χρεοκοπεί το πολιτικό σύστημα, ο ελληνικός λαός πιστεύει πως μόνο στην αριστερά υπάρχει ελπίδα.  Μην τον απογοητεύετε.


Παράκληση προς τον νεολαίο Αλέξη Τσίπρα. Προσοχή στους "δήθεν συντρόφους" που σε χαϊδεύουν στην πλάτη. Σας συμβουλεύει ένας με 51 χρόνια δράσης στον χώρο της αριστεράς.


 


ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ


Ποδοχώρι Καβάλας


Μέλος του Συνασπισμού

 
eXTReMe Tracker