«Κι όμως τα είπε ο Δ. Χατζησωκράτης»

Επιστολή - απάντηση στο κείμενο «Τι δεν είπε ο Δ. Χατζησωκράτης», ορισμένων μελών της Ανανεωτικής πτέρυγας της Π.Κ. ΣΥΝ Χολαργού.


Προς: α) σ. Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΝ


β) σ. Αλέκο Αλαβάνο, πρόεδρο Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ


γ) σ. Μέλη της Κ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ


δ) σ. Γιάννη Θεωνά, συντονιστή γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ


Κοιν.: Δημήτρη Χατζησωκράτη


Αγαπητοί σύντροφοι, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να απαντήσουμε άμεσα και κατηγορηματικά στη δημοσιευθείσα στην «ΑΥΓΗ» της 5/8/09 επιστολή μελών της Ανανεωτικής πτέρυγας της Π.Κ.ΣΥΝ Χολαργού.


Η επιστολή μας αυτή ελπίζουμε να είναι η τελευταία παρέμβασή μας στο συγκεκριμένο θέμα, αφού ήδη από την 9/6/09, αμέσως δηλαδή μετά τις Ευρωεκλογές, ενημερώθηκαν ιδιόχειρα με επιστολή - καταγγελία της γραμματέως της Π.Κ.ΣΥΝ Χολαργού και μέλους της Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας, Ελένης Μηνακάκη, ως όφειλε να κάνει, ο σ. Νίκος Χουντής, γραμματέας τότε του ΣΥΝ και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Επίσης η επιστολή διαβάστηκε στη Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας και κατατέθηκε στον γραμματέα Χ. Μαυροκεφαλίδη. Είναι σαφές ότι τα όργανα του κόμματος και η ηγεσία του, είναι απόλυτα ενήμεροι για τα συμβάντα στον Χολαργό και ελπίζουμε να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις, καθώς άλλωστε, όλοι μας κρινόμαστε από αυτές. Πάντως λυπούμαστε που μετά τη δημοσίευση της επιστολής των συντρόφων στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε δημόσια.


Η άμεσή μας απάντηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προτιθέμεθα να ταλαιπωρήσουμε άλλο «ψυχικά και ηθικά» τους ευαίσθητους συντρόφους, αλλά και να τους αποδείξουμε ότι απευθύνονται σε «ώτα καλώς ακουόντων», όπως πάντα άλλωστε. Δεν χρειασθήκαμε δύο μήνες για απάντηση στα όσα σοβαρά καταγγέλθηκαν, όπως οι σ. που υπογράφουν την επιστολή, αλλά μόνο λίγες ημέρες καθότι «το... Ελληνικό καλοκαίρι» δεν στέλνει για ύπνο την πολιτική μας εγρήγορση.


Η τωρινή έκφραση της ευαισθησίας των σ. της Ανανεωτικής πτέρυγας Χολαργού δεν είναι καθόλου τυχαία. Εκφράζεται σήμερα που τίθεται θέμα γραμματέα της Κ.Ο.ΣΥΡΙΖΑ ενώ όλο το διάστημα μετά τις Ευρωεκλογές πολλοί εξ αυτών στις ερωτήσεις μας «γιατί κρατήσατε αυτή τη στάση;» απαντούσαν ευθέως «διότι είμαστε κάθετα ενάντιοι στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ». Η τελευταία άλλωστε αρθρογραφία των στελεχών της Ανανεωτικής πτέρυγας, επιβεβαιώνει την άποψή μας και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τη θέλησή τους να συνεργαστούν αποκλειστικά και άμεσα με τους Οικολόγους-Πράσινους, ενάντια στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα προς τι όλες αυτές οι κραυγές δήθεν αγωνίας.


Είναι θετικό το γεγονός ότι παραδέχονται τα πάντα γύρω από τη μυστική συνάντηση σε σπίτι μέλους, όπου και παρευρέθηκε και ο Δ. Χατζησωκράτης. Το μόνο που ψελλίζουν είναι ότι τάχα δεν κατάλαβε καλά ο/η σύντροφος που κατήγγειλε το γεγονός, της παρότρυνσης για ψήφιση του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πρασίνων. Οι σύντροφοι που κατήγγειλαν λιγότερες ή περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή ανήκουν στην ίδια τάση, και με περισσό πολιτικό και ηθικό ανάστημα, ενσυνειδήτως κατήγγειλαν τα όσα ειπώθηκαν. Δηλαδή να ψηφιστούν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με το σκεπτικό να εκλεγεί η δεύτερη υποψήφια στο ψηφοδέλτιό τους Μαρία Βασιλάκου και να αποκλειστεί η Ελένη Σωτηρίου του ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιευρωπαία. Γεννάται το ερώτημα άλλωστε, από τη «σιωπή του Δ.Χατζησωκράτη» όπως αναφέρουν οι σύντροφοι, γιατί αυτός δεν υπερασπίστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε, και γιατί δεν απέτρεψε τη ροή προς τους Οικολόγους-Πράσινους; Και είναι δυνατόν ο γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ να μην δηλώνει τι θα ψηφίσει; Δηλαδή αν δεν το κάνει αυτός ποιος θα το κάνει; Από όσο γνωρίζουμε, οι σύντροφοί μας αυτοί που ξεσκέπασαν τα γεγονότα, εξακολουθούν να έχουν «σώας τας φρένας τους» και πλήρη συνείδηση για τα τεκταινόμενα γύρω μας. Φανταζόμαστε ότι είναι στη διάθεσή όλων μας, να επαναλάβουν όλες τις παράλογες πολιτικά λεπτομέρειες των όσων ειπώθηκαν.


Σχετικά με το γεγονός ότι τέτοιες συσκέψεις γίνονταν και θα γίνονται, ειλικρινά απλώς αναρωτιόμαστε για τα εξής. Πρώτον πώς αντιλαμβάνονται την έννοια του μέλους του κόμματος όταν απέχουν από τις συσκέψεις της Π.Κ. Χολαργού και της Τ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον το κατά πόσο βοηθούν πολιτικά στη διαχείριση και προώθηση μιας ενιαίας πολιτικής γραμμής προς τα έξω ή αντίθετα δημιουργούν συγχύσεις ως προς την πολιτική μας άποψη και ταυτότητα στους φίλους μας και ψηφοφόρους μας. Ότι δεν απαγορεύεται καταστατικά δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικά - πολιτικά αποδεκτό. Ας το κρίνει το καταστατικό συνέδριο στο μέλλον.


Ο σ. Θεωνάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν στις 24/6/09 στη μετεκλογική συγκέντρωση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού μετά από καταγγελίες συντρόφων που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο γεγονός με όλες τις λεπτομέρειες (ονόματα κ.λπ.). Ο μόνος από τους υπογράφοντες το κείμενο παρευρισκόμενος πρώην γραμματέας της Π.Κ. Χολαργού σ. Γ. Μπασιάκος, ούτε κατ’ ελάχιστον δεν αντέδρασε για να διαψεύσει τα καταγγελλόμενα ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου μελών και φίλων, ο ίδιος δε δήλωσε ευθέως ότι δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Η ψυχική και ηθική κούραση; Ίσως! Είναι όψιμη όμως η σημερινή του αντίδραση.


Τέλος, για τους υπογράφοντες την επιστολή συντρόφους, απλώς να καταθέσουμε ότι ήταν όλοι παντελώς απόντες από οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα, δηλώνοντας συνεχώς ενάντιοι σε οτιδήποτε αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τον ΣΥΝ. Οι σύντροφοι αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως δραστηριότητα στη ζωή της οργάνωσης, εκτός από τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα για το ευρωψηφοδέλτιο. Πολλοί δε από αυτούς δήλωσαν ευθέως και ενώπιον και άλλων μελών της Π.Κ. (εκλογικό περίπτερο κ.λπ.) ότι θα ψηφίσουν Οικολόγους-Πράσινους.


Είναι αλήθεια πως και εμείς με αντίστοιχες δεκαετίες στον χώρο της αριστεράς δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα βλέπαμε συντρόφους μας να ψηφίζουν διαφορετικό κόμμα από το δικό τους. Πολιτικές αυτοκτονικές τάσεις λέγεται ίσως αυτό! Πάντως έτσι δεν προχωράμε!! Είναι σαφές.


 


Τα μέλη της γραμματείας της Π.Κ.ΣΥΝ Χολαργού


Άντρυ Αλεξάνδρου, Δημοσθένης Γεωργαντής, Περικλής Ζήκας, Ελένη Μηνακάκη, Νόρμα Ρισμάουι.


Τα μέλη Π.Κ. Χολαργού


Νίκος Γιάκος, Νίκος Γιαννημάρας, Ροζίνα Γιώτη, Νίκος Παπακωστόπουλος, Χρήστος Ζαβιτσάνος, Ντόρα Παραθυρά (Μακρονησιώτισσα), Παναγιώτης Γιώτης, Τασία Κοντοφάκα, Μίλτος Παντελιάς, Χρύσανθος Μπότας, Μαρία Παντελιά, Θανάσης Τσουμπός, Σάββας Σινόγλου, Γιάννης Χαρίτος, Ευρυδίκη Θεοδωρίδου, Δέσποινα Σαγγανά, Σοφία Γιαννημάρα, Νίκος Καρούσος (μ. Νεολαίας ΣΥΝ).

1 σχόλια:

  bhoy

16 Αυγούστου 2009 στις 9:55 μ.μ.

Η απόλυτη ξεφτίλα!!!

 
eXTReMe Tracker