Η εφημερίδα "Μαρξιστική Φωνή" για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΝ και το έκτακτο Συνέδριο

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο του κόμματος για να ξεπεραστεί η κρίση που ξέσπασε μετά την αποτυχία στις «Ευρωεκλογές».


Η εφημερίδα «Μαρξιστική Φωνή» που υποστήριξε τη πρωτοβουλία μελών του ΣΥΝ για τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, πιστεύει ότι η πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΝ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως σωστά τόνισε ο σύντροφος Τσίπρας στη σχετική του δήλωση «ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρότατες πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες, μας οδηγούν σε μια και μοναδική επιλογή, την πιο δημοκρατική που διαθέτουμε: Να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος. Και πρώτα από όλα η ηγεσία του κόμματος να κάνει τον απολογισμό της και να τεθεί υπό την κρίση τους.» Αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι πρέπει να συμβεί. Είναι ώρα οι αγωνιστές της βάσης του ΣΥΝ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του έκτακτου συνεδρίου για να διορθώσουν τα λάθη της ηγεσίας. Να συζητήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά, με σκοπό να αλλάξει η πολιτική και η τακτική που οδήγησε το κόμμα στην πρόσφατη εκλογική ήττα.


Αυτό το συνέδριο του ΣΥΝ πρέπει να γίνει ένα ορόσημο κλιμάκωσης της αριστερής στροφής του κόμματος και σαφούς επαναπροσδιορισμού των συμμαχιών και των πολιτικών του στόχων. Μέσα από μια δημιουργική συζήτηση είναι ανάγκη να αφαιρεθούν από το πρόγραμμα και την πολιτική του κόμματος όλα τα εναπομείναντα στοιχεία που παραπέμπουν στην «προοδευτική» ή «δημοκρατική» διαχείριση το σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των θεσμών του και να αντικατασταθούν από τις αληθινά ριζοσπαστικές ιδέες της υπεράσπισης μιας δημοκρατικά σχεδιασμένης, κοινωνικοποιημένης οικονομίας και της δημοκρατικής εξουσίας των εργαζόμενων. Χρειάζεται ταυτόχρονα, να επανατεθεί στο προσκήνιο σαν πρώτη πολιτική προτεραιότητα η ζωτική υπόθεση της ενότητας ΣΥΝ-ΚΚΕ. Η ενότητα αυτή που αποτελεί την μόνη πραγματική ενότητα της αριστεράς σήμερα, πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στην αγωνιστική δράση για τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας και να προωθεί σταθερά τον στόχο της εκλογής μιας κυβέρνησης της αριστεράς με σοσιαλιστικό πρόγραμμα.


Η «Μαρξιστική Φωνή» παλεύοντας με συνέπεια για τον σοσιαλιστικό προσανατολισμό και την ενότητα των μαζικών κομμάτων της αριστεράς, παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις σοβαρές εξελίξεις στον ΣΥΝ, επιδιώκοντας να συμμετάσχει συντροφικά και δημιουργικά στην κρίσιμη προσυνεδριακή συζήτηση.


Συντροφικά


Η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας «Μαρξιστική Φωνή» - (www.marxismos.com)

1 σχόλια:

  Μιχάλης Καραθανάσης

28 Αυγούστου 2009 στις 11:47 μ.μ.

Μπράβο στους συντρόφους της Μαρξιστικής Φωνής για το εύστοχο και αξιοπρεπές τους σχόλιο. Τέτοιους συντρόφους τους θέλουμε μέσα στο κόμμα μας.

 
eXTReMe Tracker