Προτροπή εξωστρέφειας

Ενώ δεν διαφωνεί κανείς για την ανάγκη εξωστρέφειας, στελέχη και απλά μέλη του ΣΥΝ αναλώνονται σε μια άνευ προηγουμένου θεωρητικολογία, λες και τα συνέδριά μας δεν έχουν αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα και πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή. Μάλιστα βλέπουμε τα έντυπα της αριστεράς (π.χ. "Αυγή") να μην φείδονται χώρου για ένα σε μεγάλο βαθμό ανούσιο για την κοινωνία διάλογο.


Γράφει κάτι ένας σύντροφος, απαντά ο άλλος και η "Αυγή" περιορίζει τον χώρο που αναφέρεται στα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας. Η "Αυγή" πρέπει να αναφέρεται συνολικά στην κοινωνία και αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της.


Υπάρχει ο κομματικός δρόμος και νέοι μέθοδοι (μέσω blogs) που εποπτεύουν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ όπου μπορούν να βρουν θέση οι προβληματισμοί σ/φων και φίλων και οι οποίες θα πρέπει στη συνέχεια να αξιοποιούνται. Το να βγάζουμε τα απωθημένα μέσω "Αυγής" δεν νομίζω ότι βοηθά σε τίποτε. Η "Αυγή" πρέπει να πάρει μία τέτοια απόφαση και να ενημερώσει τους αναγνώστες.


Παράλληλα να πάρουμε σοβαρά υπόψη την προτροπή του σ. Τσίπρα που βγαίνει μέσα από τη διαπίστωσή του: “To 10% της ενέργειας που σπαταλάνε τα κομματικά στελέχη να το διέθεταν προς τα έξω, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλους μας»


Ν. Γεωργακάκης

 
eXTReMe Tracker