"Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"

"Πολύ κακό για το τίποτα" θα μπορούσε να πει κανείς για τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε από τη συνέντευξη του αρθρογράφου συνεργάτη της "Ελευθεροτυπίας" και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση. Ο Κοροβέσης είπε σε συνέντευξή του στο "Κανάλι 1" του Πειραιά ότι "Έχει γραφτεί στην "Ελευθεροτυπία" από τον δημοσιογράφο Γιώργο Βότση και τον καθηγητή Κώστα Μπέη ότι "Επί οικουμενικής κυβέρνησης είχαν πάρει μίζες όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου του Ενιαίου Συνασπισμού" και δεν έχει βγει σχετική διάψευση" και ότι "ο καπιταλισμός σήμερα είναι μαφιόζικου τύπου" λέγοντας ότι "οι Πολυεθνικές λειτουργούν μέσω των μιζών που δίνουν στις κυβερνήσεις για να παίρνουν κρατικές προμήθειες". Η συνέντευξη αναμεταδόθηκε από τα μαζικά μέσα, και αργότερα βγήκαν οργισμένες διαψεύσεις από τις ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς. "ΚΚΕ" και "ΣΥΝ", αλλά και από τον Αλέκο Αλαβάνο που δήλωσε ότι "πλήγωσε την αριστερά".


Ο Περικλής Κοροβέσης δεν είναι τυχαία προσωπικότητα. Έχει αποδείξει ότι το λέει η ψυχή του. Την εποχή της δικτατορίας βασανίστηκε από τη χούντα. Τα βασανιστήρια τα περιέγραψε σε ένα βιβλίο με τίτλο "Ανθρωποφύλακες". Έγινε τότε θόρυβος από τον διεθνή Τύπο και τον κάλεσαν και κατέθεσε στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μέσα από μια συνέντευξή του στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη ("ΜΕΓΚΑ") τον παρακολουθήσαμε να κατοικεί σ' ένα ημιυπόγειο στο κέντρο της Αθήνας.


Στα άρθρα του στην "Ελευθεροτυπία" είναι μετριοπαθής και λέει αλήθειες χωρίς να χαρίζεται ούτε στον χώρο που ανήκει. Κι αυτό δείχνει γενναιότητα και μεγαλείο ψυχής. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει τίποτα δικό του και δεν έχει τίποτα να χάσει "εκτός από τις αλυσίδες του" είναι ανεξάρτητος αριστερός, αδέσμευτος και ελεύθερος "συλλογάται όποιος συλλογάται ελεύθερα", είπε ο μεγάλος Έλληνας διαφωτιστής Ρήγας Φεραίος. Δεν γνωρίζω αν πήρε μίζες τότε ο ενιαίος Συνασπισμός. Αυτοί φέρουν το βάρος της απόδειξης. Μα μήπως και τα δύο κόμματα του δικομματισμού δεν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν έχουν σχέση με το "έγκλημα" αν και είναι βουτηγμένα στις μίζες και στην διαφθορά; Το θέμα για μένα είναι ότι κανείς δεν είναι εκτός ελέγχου και κριτικής. Νομίζουν οι ηγεσίες της αριστεράς ότι η αριστερά είναι στο απυρόβλητο και ότι "η κόλαση είναι οι άλλοι;" Δεν βλέπουν πως κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός εξαιτίας του μονοκομματισμού και της αδιαφάνειας και φυσικά όχι μόνο. Ποιος αρχαίος είχε πει "φίλος μου μεν ο ΠΛΑΤΩΝ φιλτάτη δε η αλήθεια;". Με αυτή τη συλλογιστική επαινώ τον Περικλή Κοροβέση και το ακέραιο ήθος του και ότι είναι εκτός κομματικής πειθαρχίας που περιορίζει την ελευθερία εν ονόματι του κομματικού πατριωτισμού.


 


ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


 

1 σχόλια:

  trollafas

26 Αυγούστου 2009 στις 2:14 μ.μ.

γιατι δε κανετε αυτη τη κουβεντουλα εδω ?

http://www.dialogos.syriza.gr/

 
eXTReMe Tracker