Τι δεν είπε ο Δ. Χατζησωκράτης

Προς: σ. Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΥΝ,


σ. Αλέκο Αλαβάνο, πρόεδρο Κ. Ο. ΣΥΡΙΖΑ,


σ. μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,


σ. Γιάννη Θεωνά, συντονιστή Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ


ΚΟΙΝ : σ. Δ. Χατζησωκράτη


Αγαπητοί σύντροφοι,


Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα, από τα πολλά, που η σ. Ελένη Μηνακάκη έθεσε με την επιστολή της προς εσάς, καθώς και με την παρέμβασή της στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.


Προβαίνουμε στην ενέργεια αυτή τώρα. Είχαμε θεωρήσει σκόπιμο -λάθος όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- να μην δώσουμε κατηγορηματική απάντηση σε μια σειρά κατηγορίες για πολλούς και πολλές από εμάς, που εκτοξεύτηκαν στη μετεκλογική συνέλευση της Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί μας έχει κουράσει ψυχικά και ηθικά η πρακτική και η μεθοδολογία μελών του κόμματος που σήμερα έχουν την ευθύνη της Π.Κ. Χολαργού. Δεν πιστεύαμε ότι σε «ώτα μη ακουόντων» έχει την οποιαδήποτε σημασία ο αντίλογος!


Ούτε και με την παρούσα σκοπεύουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο να αντικρούσουμε τις όποιες κατηγορίες εναντίον μελών της Π.Κ. Χολαργού, που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα.


Επιθυμούμε μόνο να αποκαταστήσουμε μια αλήθεια που πρέπει να είναι απολύτως σαφής. Ό, τι δηλαδή σχετίζεται με τον σ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, τον οποίο και ανέλαβε να σύρει σε… «δημόσια δίκη» η ΚΟΕ, από τη Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και πέρα.


Εξηγούμαστε: Στη σύσκεψη που έγινε προεκλογικά μελών και φίλων της Αν. Πτέρυγας -τέτοιες συσκέψεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται- ο παρευρισκόμενος Δημήτρης Χατζησωκράτης ουδεμία στιγμή έθεσε, καθ' οιονδήποτε τρόπο, την μη ψήφιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προέτρεψε δηλαδή κανένα και καμία να ψηφίσει Οικολόγους-Πράσινους και πολύ περισσότερο δεν μας δήλωσε τι αυτός πρόκειται να ψηφίσει! Προφανώς το παρευρισκόμενο μέλος, στο οποίο και αναφέρεται η σ. Μηνακάκη ότι της κατήγγειλε τα διαδραματισθέντα, στην πιο… άδολη περίπτωση, θα παρεννόησε και θα μπέρδεψε αναφορές και συζητήσεις γύρω από το πρόβλημα του κακού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτό του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πρασίνων, που τονίζονταν ότι θα επηρεάσει πολλούς και πολλές από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Και αυτή ακόμη η αναφορά δεν προήλθε από τον σ. Χατζησωκράτη…


Θα επιθυμούσαμε, τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι τόσα χρόνια ενταγμένοι και ενταγμένες στο χώρο της αριστεράς δεν φανταζόμασταν πως κάποια στιγμή θα αναγκαζόμασταν να προβούμε σε τέτοια ενέργεια, δηλαδή δημόσιας «υπεράσπισης» συντρόφου με τον οποίο συμπορευόμαστε, πολλοί και πολλές, δυο ή και τρεις δεκαετίες…


Με συντροφικούς χαιρετισμούς,


Αθανασίου-Ζηρώ Κωστούλα, Αναγνωστοπούλου Γεωργία, Αναγνωστόπουλος Νίκος, Γαροφαλίδου Ελπίδα, Γραμμένου Αντιγόνη, Γραμμένος Θανάσης, Γρατσία Μόσχα, Γρατσίας Νίκος, Καλένη Όλγα, Κοντολέων Έλια, Μοσχοβάκης Θόδωρος, Μούσιου Άννα, Μούσιος Δημήτρης, Μπασιάκος Γιάννης, Νικόλης Νίκος, Παππά Μαρία, Παραλίκας Απόστολος, Στραγαλινός Αποστόλης.


Χολαργός, 4.8.09


Υ.Γ. Η καθυστέρηση σύνταξης και υπογραφής της επιστολής μας μετά τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, να θεωρήσετε ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο… ελληνικό καλοκαίρι.


 


 

 
eXTReMe Tracker