Να ακουστούν ξεκάθαρες και τολμηρές θέσεις

Το σοβαρό σφάλμα του Περικλή Κοροβέση να ανοίξει ένα υπαρκτό πολιτικό ζήτημα σε μια χρονική στιγμή που έχουμε να λύσουμε άλλα σοβαρότατα προβλήματα (του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί να κρύψει την υποκρισία όσων αντιδρούν στο όνομα της διαχρονικά άμεμπτης ηθικής της αριστεράς! Η συμμετοχή του ενιαίου Συνασπισμού στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα τον κατέστησε αυτόματα υπόλογο για όσα σκανδαλώδη έγιναν εκείνη την περίοδο, για να μη μιλήσουμε για τα τραγικά πολιτικά σφάλματα της περιόδου εκείνης που ακόμα μας κυνηγούν σαν φαντάσματα και σήμερα. Οι εκπρόσωποι της Ανανεωτικής Πτέρυγας θεωρώ ότι είναι λογικό να υπερασπίζονται τις επιλογές τους, αφού το πολιτικό σχέδιο της ενσωμάτωσης της αριστεράς στο αστικό μπλοκ εξουσίας, που ξεκίνησε με τη δημιουργία της ΕΑΡ, βρέθηκε στο απόγειό του εκείνη τη σκοτεινή για την αριστερά περίοδο.


Όμως, η πλειοψηφούσα τάση του ΣΥΝ γιατί κατακεραυνώνει τον Κοροβέση; Μήπως αυτό είναι αποτέλεσμα της εσωκομματικής συνεννόησης ή απλά ακόμη μια εκδήλωση τρόμου απέναντι στο ενδεχόμενο να λυθεί το ιδρυτικό συμβόλαιο του ΣΥΝ; Πάντως παρά τη σύμπραξή Αριστερού Ρεύματος και Ανανεωτικής Πτέρυγας με τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την πολιτική εξόντωση του Κοροβέση πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΥΝ στέκονται έντονα κριτικά απέναντί τους και δεν μασάνε πια. Στη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζω και εύχομαι να ακουστούν ξεκάθαρες και τολμηρές θέσεις κόντρα στον καθεστωτικό λόγο των Κουβέλη και Σία.




Τάσος Αναστόπουλος


ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ Μίκρας

1 σχόλια:

  dikaiopolis

26 Αυγούστου 2009 στις 10:36 π.μ.

Υπάρχει κάποιος καταγεγραμένος καταμερισμός των επιμέρους σοβαρότατων προβλήματων (του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ) που έχουμε να λύσουμε?

Για να μην υποπέσω κι εγώ στο ίδιο σφάλμα του Περικλή Κοροβέση ανοίγοντας ένα υπαρκτό πολιτικό ζήτημα σε μια χρονική στιγμή σοβαρότατων προβλημάτων απροσέγιστων λύσεων!

Σε πια επιτροπή επευθύνετε κανείς?

Είναι κι αυτό ένα πρόβλημα.

 
eXTReMe Tracker