Αλέξη, τώρα

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ*


Η στοχευμένη αμφισβήτηση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, άνοιξε την πόρτα σε μια κρίση που τροφοδοτείται ασταμάτητα. Τελευταία δε, και με την άδικη, ακατανόητη και χωρίς προηγούμενο πρόκληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση (η αδράνεια στην αντιμετώπισή της αποτελεί ύβρι για τον χώρο), έριξε στο μάτι του κυκλώνα την αριστερά, δημιουργώντας ερωτήματα στην υπεράσπιση του οράματος της μεγάλης αριστεράς.


Έδωσε επίσης την ευκαιρία σε κάποια στελέχη του ΣΥΝ και των άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσουν ζητήματα λυμένα, είτε με αποφάσεις συνεδρίων, όπως η συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ και η μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είτε με ιδρυτικές συμφωνίες, όπως ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΣΥΝ.


Υπερασπιστήκαμε τα πάντα, τον πλουραλισμό, την άποψη, την ελευθερία, τις δημοκρατικές διαδικασίες κ.λπ. Τελευταία κατοχυρώσαμε και το δικαίωμα στη συκοφαντία. Για φιλότιμο θα μιλήσουμε κάποια στιγμή;


Σε αυτή την αυτοκαταστροφική μανία πρέπει να μπει τέλος. Ο ΣΥΝ οφείλει να απαντήσει δημοκρατικά, αριστερά, προς όλους τώρα: Έκτακτο συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΝ και επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.


Σαφές όραμα σ' όλες τις συνιστώσες υπάρχει και είναι η ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, αυτό που δεν υπάρχει είναι ένα αποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας, αφού τόσο οι τάσεις του ΣΥΝ έχουν υποκαταστήσει την κομματική λειτουργία στο σύνολό της όσο και μερικές συνιστώσες "βολεύονται" με τον σημερινό παραλυτικό τρόπο λήψης των αποφάσεων. Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια πού και πώς παίρνονται οι αποφάσεις που αφορούν την πολιτική λειτουργία της παράταξης.


Πότε θα καταλάβουν οι ηγετικές ομάδες του χώρου ότι ο κόσμος μας είναι θυμωμένος και ζητεί ξεκάθαρες λύσεις;


Αλέξη Τσίπρα, είναι η ώρα σου.


Η ελληνική κοινωνία, που με την εκλογή σου στην ηγεσία του ΣΥΝ έστρεψε το βλέμμα πάνω σου, ελπίζει ακόμη.


* Ο Βαγγέλης Αποστόλου είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, πρώην βουλευτής Ευβοίας


 

 
eXTReMe Tracker