Η πάλη των τάσεων και ο έτσι ή αλλιώς σύνεδρος

Ξαφνικά όλοι στο κόμμα ανακάλυψαν ότι μια τάση παίζει unfair και όχι ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο «βασίλειο» του ΣΥΝ.


Η ανανεωτική τάση βγαίνει και φωνάζει για μεθοδεύσεις και ίντριγκες, ως παρθένα σε τέτοια πράγματα, και στην Κουμουνδούρου επίσης κάνουν τους ξαφνιασμένους γιατί δεν ξέρουν απ' αυτά. Πρώτη φορά, βλέπετε, συμβαίνει να λειτουργούν οι μηχανισμοί. Η τάση ανασύνθεση πάλι θεωρεί ότι «το καταστατικόν είναι και ηθικόν».


Έτσι, κανείς δεν μιλά για τον ρόλο των τάσεων και τα προβλήματα που δημιουργούν, κανείς δεν μιλά για τους έντεχνους αποκλεισμούς, κανείς δεν μιλά για τα μέλη - φαντάσματα (ή μήπως να τα πω αχυρομέλη) που εμφανίζονται μόνο στις εκλογές για συνέδριο, κανείς δεν μιλά για σύνεδρους που εξελέγησαν υποτίθεται από την Π.Κ. Καλλιθέας, αλλά δεν τους έχουμε δει χρόνια στην οργάνωση ή την περιοχή, κανείς δεν μιλά για το ότι οι πιθανότητες να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της Π.Κ. ελέω καταστατικού και τάσεων είναι μηδαμινές. Κανείς δεν μιλάει επίσης για τις δυσκολίες σε τέτοιες διαδικασίες όσων είμαστε εκτός τάσεων.


Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το κόμμα πρόσφατα, πριν από δύο χρόνια, σφύριζε αδιάφορα σε αντικαταστατική συμπεριφορά βουλευτών που ακύρωνε τη δουλειά χρόνων της Π.Κ. Καλλιθέας για τον ιππόδρομο. Αλήθεια, πού ήταν τότε όλοι; Αυτό λέγεται υποκρισία.


Τα σιχαίνομαι όλα αυτά και πιο πολύ σιχαίνομαι τον εαυτό μου, που αντί να κάνω κάτι πιο ουσιαστικό για την κοινωνία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κάθομαι και ασχολούμαι με ένα τέτοιο κόμμα.


Η ειρωνεία, βέβαια, είναι ότι όλα αυτά συζητούνται τώρα, με αφορμή τη μη επανεκλογή ενός στελέχους που τα τελευταία χρόνια μάς έχει προσβάλλει βάναυσα με την αντικομματική, μη συλλογική και αντικαταστατική συμπεριφορά του. Αυτό το μέλος, όμως, πάλι ελέω καταστατικού, θα είναι σύνεδρος. Τότε γιατί γίνονται οι εκλογές; Πώς θα ανανεώνεται η κεντρική επιτροπή με τέτοιες ρυθμίσεις; Και μιλάω για όλους και όχι μόνο για τον συγκεκριμένο σύντροφο.


Αν λοιπόν θέλουμε να δούμε την ουσία με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Καλλιθέα, ας σταματήσουμε όλοι την υποκρισία κι ας βάλουμε τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Όλο το κόμμα έχει πρόβλημα στη λειτουργία και όχι μια Π.Κ.


Αν δεν το καταλάβουμε, η «πάλη των τάσεων θα συνεχίζεται εσαεί» και αυτό πολλούς από εμάς δεν μας αφορά.


 


Π.Μ., Π.Κ. Καλλιθέας

 
eXTReMe Tracker