Π. Μακρίδης: H πάλη των τάσεων και ο έτσι ή αλλιώς σύνεδρος

Του Π. ΜΑΚΡΙΔΗ*


 


Ξαφνικά όλοι στο κόμμα ανακάλυψαν ότι μια τάση παίζει unfair και δεν βλέπουν ότι συνολικά υπάρχει κάτι σάπιο στο «βασίλειο» του ΣΥΝ.


Η Ανανεωτική τάση βγαίνει και φωνάζει για μεθοδεύσεις και ίντριγκες, ως παρθένα σε τέτοια πράγματα, και στην Κουμουνδούρου επίσης κάνουν τους ξαφνιασμένους γιατί δεν ξέρουν από αυτά, πρώτη φορά, βλέπετε, συμβαίνει να λειτουργούν οι μηχανισμοί. Η τάση Ανασύνθεση πάλι θεωρεί ότι «το καταστατικόν είναι και ηθικόν;».


Έτσι, κανείς δεν μιλά για τον ρόλο των τάσεων και τα προβλήματα που δημιουργούν, κανείς δεν μιλά για τους έντεχνους αποκλεισμούς, κανείς δεν μιλά για τα μέλη φαντάσματα (ή μήπως να τα πω αχυρομέλη) που εμφανίζονται μόνο στις εκλογές για συνέδριο, κανείς δεν μιλά για συνέδρους που εξελέγησαν υποτίθεται από την Π.Κ. Καλλιθέας, αλλά δεν τους έχουμε δει χρόνια στην οργάνωση ή στην περιοχή, κανείς δεν μιλά για το ότι οι πιθανότητες να εκλεγεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της Π.Κ. ελέω καταστατικού και τάσεων είναι μηδαμινές. Κανείς δεν μιλάει επίσης για τις δυσκολίες συμμετοχής σε συνέδρια όσων είμαστε εκτός τάσεων.


Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ, πόσο αντιπροσωπευτικό της πραγματικής εικόνας του κόμματος είναι το συνέδριο;


Μην ξεχνάμε επίσης, ότι η ηγεσία πρόσφατα πριν από δύο χρόνια σφύριζε αδιάφορα σε αντικαταστατική συμπεριφορά βουλευτών, που ακύρωνε τη δουλειά χρόνων της Π.Κ. Καλλιθέας για τον ιππόδρομο. Αλήθεια, που ήταν τότε όλοι; Αυτό λέγεται υποκρισία.


Τα σιχαίνομαι όλα αυτά και πιο πολύ σιχαίνομαι τον εαυτό μου που αντί να κάνω κάτι πιο ουσιαστικό για την κοινωνία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κάθομαι και ασχολούμαι με τα δευτερεύοντα και τα επουσιώδη.


Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι αφορμή για συζήτηση για την Καλλιθέα ήταν η μη επανεκλογή ενός στελέχους που τα τελευταία χρόνια μας έχει προσβάλλει βάναυσα με την αντικομματική, μη συλλογική και αντικαταστατική συμπεριφορά του. Αυτό το μέλος, όμως, πάλι ελέω καταστατικού, θα είναι σύνεδρος. Τότε γιατί γίνονται οι εκλογές; Πώς θα ανανεώνεται η κεντρική επιτροπή με τέτοιες ρυθμίσεις; Και μιλάω για όλους και όχι μόνο για τον συγκεκριμένο σύντροφο.


Αν, λοιπόν, θέλουμε να δούμε την ουσία με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Καλλιθέα, ας σταματήσουμε όλοι την υποκρισία και ας βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Όλο το κόμμα έχει πρόβλημα και όχι μια Π.Κ. στη λειτουργία. «Καθ’ εικόνα και ομοίωση».


Αν δεν το καταλάβουμε η «πάλη των τάσεων θα συνεχίζεται εσαεί» και αυτό το κόμμα πολλούς από εμάς δεν μας αφορά.


Αναστολή τάσεων, σφιχτό ή χαλαρό καταστατικό, που να εφαρμόζεται όμως, και ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, ας ξεκινήσουμε από αυτά.


 


* Π.Κ. Καλλιθέας

 
eXTReMe Tracker