ΣΥΝ - ΕΑΜ - ΕΔΑ

Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος διακρινόταν για τον κρυστάλλινο πολιτικό του αριστερό λόγο, δεν είχε κάνει τη δική του επανάσταση και ακολουθούσε πιστά τις επιθυμίες του μέντορα της Ανανεωτικής Πτέρυγας έχοντας την έμμονη ιδέα ο ΣΥΝ να απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.


* Αν ο Λένιν είχε τη λογική Κύρκου - Κουβέλη, τότε ο Τρότσκι δεν θα είχε βρεθεί δίπλα του για να γίνει η Οκτωβριανή Επανάσταση.


* Αν το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε την ίδια λογική όπως οι Κύρκος - Κουβέλης, τότε το ΕΑΜ δεν θα μπορούσε να γίνει παλλαϊκή εθνική αντιστασιακή οργάνωση.


Αν ο μπαρμπα-Γιάννης (Πασσαλίδης) ήταν κοντόφθαλμος, το σίγουρο θα ήταν η ΕΔΑ να μην γινόταν ποτέ παλλαϊκό κόμμα. Το γερμανικό Κ.Κ. κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του Χίτλερ οργάνωσε την αντίσταση του γερμανικού λαού κατά του Γ' Ράιχ επιστρατεύοντας στρατηγούς, αξιωματικούς και στρατιώτες της γερμανικής Βέρμαχτ, όπως και επιστήμονες στην Εθνική Επιτροπή Ελεύθερη Γερμανία.


Νομίζω οι φίλοι της Ανανεωτικής Πτέρυγας έχουν ξεφύγει απ' αυτό που διακρίνει εμάς τους αριστερούς, να προχωράμε μπροστά έχοντας πρώτα από όλα το συμφέρον του λαού και το αριστερό κίνημα να μην αποκοπεί από τις λαϊκές μάζες, κυρίως από τη νεολαία. Με εγωισμούς και φανατισμούς, περιμένοντας από τον μεγάλο "φίλο" (ΠΑΣΟΚ) βοήθεια, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την αριστερή κουλτούρα.


Φιλικά


Τάσος Τσακουρίδης

 
eXTReMe Tracker