Το μέλλον του ΣΥΝ

Σήμερα ζούμε σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και παρασιτικό κράτος και αυτό το γεγονός επηρεάζει λίγο ή πολύ τις συμπεριφορές μας, όπως και τις κινήσεις μας. Για κάποιους είναι μια ευκαιρία να κάνουν το μεγάλο άλμα προς τα μπρος για να γίνουν ομαδάρχες ομάδων ή ακόμη ηγέτες ενός καινούργιου ρεύματος ή κόμματος.


Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ επί χρόνια κυριαρχούσε σε σύγχρονες ιδέες. Με την πάροδο του χρόνου έμεινε στάσιμη. Οι υπόλοιπες συνιστώσες είχαν αναπτύξει νέες προτάσεις όσο αφορά τη σύγχρονη αριστερά προτείνονταις λύσεις.


Η Ανανεωτική Πτέρυγα είχε χάσει τις πρωτοβουλίες βλέποντας οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΝ να κερδίζουν έδαφος στην κοινωνία.


Η ανάδειξη του νεαρού Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ και σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ ξανάφερε τις κακές στιγμές από την ιστορία του ελληνικού αριστερού κινήματος. Όλα δείχνουν ότι τόσο ο Αλέκος Αλαβάνος όπως και ο Φώτης Κουβέλης δεν έχουν βγάλει τα σχετικά συμπεράσματα από τα λάθη των ηγεσιών του αριστερού κινήματος. Ο καθένας, για δικούς του λόγους στρέψανε τα βέλη τους κατά του Αλέξη Τσίπρα που είναι μια διαμάχη των γενεών. Η γενιά του Πολυτεχνείου (Αλαβάνος, Κουβέλης) βλέπει τη γενιά της Μεταπολίτευσης όχι μόνο με κακό μάτι αλλά και την αδικεί και ως ένα σημείο την υποτιμά.


Προέρχομαι από το ΚΚΕ Εσωτ. και έχω ζήσει στην πολιτική προσφυγιά και για μένα υπάρχει το κόμμα και όχι οι διάφορες συνιστώσες.


Συγχαίρω τον Δημήτρη Παπαδημούλη για τη στάση που τήρησε σε κρίσιμες στιγμές για τον Συνασπισμό.


Η αριστερά και ειδικά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από τέτοια στελέχη όπως τον Δημήτρη να βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το ατομικό.


Όσο αφορά τη αποχώρηση των τεσσάρων της Ανανεωτικής Πτέρυγας με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη αυτή ήταν ήδη από το 2007 αναμενόμενη.


Μπορούμε να ξεχάσουμε τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του μέντορα της Ανανεωτικής Πτέρυγας κατά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα;


Θα 'λεγα ότι τόσο ο Λεωνίδας Κύρκος όπως και οι Αλαβάνος και Κουβέλης αντί να τηρούν μια συντροφική, πατρική συμπεριφορά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα αυτοί κάνουν το αντίθετο.


Αλήθεια, πόσο αριστεροί και δημοκρατικοί μπορούν να είναι οι Κύρκος, Αλαβάνος και Κουβέλης όταν παραβιάζουν τις δημοκρατικές αρχές, όταν δεν αναγνωρίζουν την αρχή της πλειοψηφίας που είναι θέμα δημοκρατικής συνείδησης και συμπεριφοράς; Σημασία έχει τι κάνει ο καθένας μας σήμερα, και όχι οι δόξες του χθες.


 


Τάσος Τσακουρίδης

 
eXTReMe Tracker