Ανοιχτή επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Α. Αττικής προς τον κ. Θανάση Λεβέντη


Κύριε Λεβέντη,


Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ σας περιέλαβε, προφανώς με τη δική σας θέληση και συμφωνία, αν όχι και πρωτοβουλία, στο ψηφοδέλτιό του της Περιφέρειας Αττικής.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τότε στην εκλογική περιφέρειά μας 15.860 ψήφους. Από τους 15.860 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, 3.560 έβαλαν σταυρό προτίμησης στο όνομά σας και, καθώς ήρθατε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε έναν μόνο βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής, εκλεγήκατε βουλευτής. Είναι προφανές πως δεν κληθήκατε να αντιπροσωπεύσετε τους «προσωπικούς» φηφοφόρους σας. Είναι προφανές πως δεν θα εκλεγόσασταν βουλευτής με 3.560 ψήφους. Εκλεγήκατε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή 15.860 πολίτες της περιφέρειας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.


Είναι ανθρώπινο να μην είχατε τότε συνειδητοποιήσει τις βαθιές διαφωνίες σας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως και να μην είχατε διαφωνίες. Όπως και να 'χει, προφανώς δεν είχατε αντιληφθεί κάτι που να είναι ασυμβίβαστο ανάμεσα στις ιδεολογικές απόψεις και πολιτικές θέσεις σας και στην ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή και αργότερα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιότητα που είναι από τις πλέον προβεβλημένες δημόσια και αποτελούν τη «βιτρίνα» του κάθε κόμματος.


Ας δεχθούμε ως ανθρώπινο το γεγονός πως διαπιστώσατε οκτώ μόλις μήνες μετά την εκλογή σας αγεφύρωτο ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα με το σχήμα του οποίου ήσασταν λίγο πριν υποψήφιος και με τη σημαία του οποίου εκλεγήκατε και με τους ψηφοφόρους που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους το σχήμα αυτό.


Δεν είναι όμως ούτε ανθρώπινο, ούτε λογικό, ούτε ηθικό, ούτε τίμιο να μεταχειρίζεστε την βουλευτική έδρα σας σαν προσωπικό περιουσιακό σας στοιχείο. Απαιτούμε από εσάς να αποδείξετε τον χαρακτήρα που το επίθετό σας υποδηλώνει και να «επιστρέψετε» άμεσα την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, στου οποίου τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους ανήκει.


ΣΥΡΙΖΑ Νοτιοανατολικής Αττικής


(Βούλα - Βάρη - Βουλιαγμένη - Κορωπί)


22 Ιουνίου 2010

 
eXTReMe Tracker