Με πείσμα και αποφασιστικότητα

Του Ζαχαρία Τριγάζη*


 


Το 1993 έφυγε από τον ΣΥΝ ο Μ. Ανδρουλάκης και η παρέα του. Το 2000 ο Ν. Μπίστης και η δική του παρέα. Στη συνέχεια ο Π. Κουναλάκης, η Μ. Δαμανάκη. Το καλοκαίρι του 2009 ο Α. Αλαβάνος διαχώρισε τη θέση του από τον ΣΥΝ και το καλοκαίρι του 2010...


Γεγονότα που δημιούργησαν και δημιουργούν προβλήματα στο κόμμα μας.


Δεν είχαμε όμως το «τέλος του ΣΥΝ», όπως κάποιοι προέβλεπαν. Πέσαμε και σηκωθήκαμε, έστω και λαβωμένοι σφίξαμε τα δόντια, σταθήκαμε όρθιοι και προχωρήσαμε.


Ως πολιτικός φορέας της αριστεράς όχι μόνο επιβιώσαμε αλλά λειτουργήσαμε, δράσαμε, επηρεάσαμε τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και σε κάποιες περιπτώσεις καταλυτικά.


Μετά το 6ο Έκτακτο Συνέδριό μας ο ΣΥΝ είναι εδώ. Οι αριστεροί είναι εδώ πιστοί στις αξίες που επέλεξαν να υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια.


Οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέες γενιές, οι άνθρωποι του πολιτισμού και της δημιουργίας, που ασφυκτιούν μέσα στη μίζερη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, αναζητούν ελπίδα για κάτι καλύτερο, να μπορέσουν να αναπνεύσουν, να ονειρευτούν το αύριο. Αυτή την ελπίδα οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή. Ας ξεκινήσουμε τη δουλειά. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο.


Ο ΣΥΝ είναι εδώ. Ο στρατηγικός μας στόχος: η ενότητα της αριστεράς και η συσπείρωση των αριστερών είναι εδώ. Μπροστά μας είναι οι μεγάλες ταξικές συγκρούσεις, οι κοινωνικοί και λαϊκοί αγώνες. Όλοι, στελέχη, μέλη, ο κόσμος του ΣΥΝ, είμαστε εδώ αποφασισμένοι να πετύχουμε.


Ας διαψεύσουμε τους «μύχιους πόθους» κάποιων που μιλάνε «δεξιά» και «αριστερά» για το τέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.


* Ο Ζαχαρίας Τριγάζης είναι μέλος της Π.Κ. Εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας, συνδικαλιστής.


 

 
eXTReMe Tracker