Λαχτάρησα μια χώρα...

...που στο μετατροϊκανό της ξέφωτο κόσμος της εργασίας θα ηγεμονεύει και δεν θα ηγεμονεύεται. Που θα χτίζει ένα εναλλακτικό παραγωγικό αλλά και κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό μοντέλο. Που θα εξασφαλίσει ψωμί, λευτεριά και τιμή στον λαό. Που κανένας γκαουλάιτερ δεν θα ορίζει. Που κανένας στρατιώτης της δεν θα πυροβολεί στην Καμπούλ


Που ο σοσιαλισμός δεν θα δώσει ραντεβού στις 18 για να μην έρθει ποτέ ή θα αναβάλλεται για το λαϊκόεξουσιαστικό(ή όποιο) επέκεινα, αλλά θα είναι, ώριμο τέκνο της αναγκαιότητας


...λαχτάρησα μια Αριστερά...


...που η ενότητά της θα είναι στόχος αλλά όχι προαπαιτούμενο, υπόθεση του κόσμου της στον κοινό αγώνα και όχι επιτελείων. Που κανένα νόμισμα δεν θα είναι φετίχ-Βάαλ , άξιο να θυσιαστεί ένας λαός στον βωμό του. Που η αλληλεγγύη δεν θα δαιμονοποιείται σαν μικροαστική φιλανθρωπία, αλλά θα είναι οργανικό κομμάτι της πάλης του λαού για επιβίωση.


Που ο ναζιστικός εφιάλτης δεν θα ξορκίζεται μόνο με συναυλίες, αλλά και από μια Αριστερά που θα χτίζει μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες, με τις αξίες και τα προτάγματά της κυρίαρχα.


Που το ταξικό, το πατριωτικό και το διεθνιστικό θα είναι ένα, όπως ήταν κάθε φορά που ο λαός μας μαζικά ταυτίστηκε με την Αριστερά και αναγνώρισε σε αυτήν τον εαυτό του και τις ελπίδες του.


Που θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.


...λαχτάρησα έναν ΣΥΡΙΖΑ...


...με τάσεις, διαφορετικότητα και δημοκρατία, αλλά όχι μηχανισμούς και κλειστές ομάδες εκλεκτών. Με αντιπροσώπευση, αλλά όχι ανάθεση. Με ανάδειξη στελεχών από το μαχόμενο πλήθος της και όχι από καταδικασμένους, στη συνείδηση όλων, μετανοημένους αμαρτωλούς. Αμετανόητο στον στόχο αλλά ευέλικτο στην τακτική.


Με το λαϊκό στοιχείο όχι άλλοθι, αλλά πραγματικό καταλύτη της συνεχούς ριζοσπαστικοποίησής του."


 


Ζαφείρης Ανδρέας


Οργάνωση εκπαιδευτικών

 
eXTReMe Tracker