Να γίνει δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική

Του Κώστα Μεσάρη*


Αυτές οι εκλογές, ενώ είναι πεντακάθαρο το τι διακυβεύεται, θα επιδιωχθεί να είναι εκλογές τέλειας σύγχυσης. Το κατεστημένο δεν έχει πειστικά συνθήματα πλέον και θα θολώσει τα νερά. Με τη βοήθεια και των ΜΜΕ και κυρίως με τη βοήθεια των τρομοκρατών δημοσιογράφων της TV, θα κονιορτοποιήσει τη δυνατότητα κρίσης του μέσου μικροαστού νοικοκύρη. Ο ΓΑΠ λέει: δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά είναι δημοψήφισμα. Ο Σαμαράς (σαμαράς για σαμάρια στα υποζύγια;) λέει: Είναι δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου (ο κολλητός του λέει πως, αν χρειαζόταν 180 ψήφους στη Βουλή για να ψηφιστεί, θα το ψηφίζανε), Μνημόνιο που, αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ., θα το τηρήσει. Ο Καρατζαφέρης δεν υποστηρίζει το Μνημόνιο, αλλά το ψήφισε για το καλό της πατρίδας. Βγάλτε συμπέρασμα και ψηφίστε.


Και η αριστερά κουλουβάχατα. Λόγω "τρικυμίας εν κρανίω", τελεί εν συγχύσει, σπέρνει τη σύγχυση και βοηθά το Μνημόνιο καταγγέλλοντάς το. Το ΚΚΕ ζητεί την ανατροπή του Μνημονίου καταγγέλλοντας το μέτωπο του Μνημονίου ως κάλπικο. Η Δ.Α. του Κουβέλη καταψήφισε το Μνημόνιο στη Βουλή, συνεργάζεται στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ που μας το φόρεσε και υποστηρίζει πως το Μνημόνιο δεν είναι η αιτία της κρίσης και της εξάρτησής μας από τους τοκογλύφους μας. Ο ΣΥΝ του Τσίπρα καταγγέλλει το Μνημόνιο, βάζει υποψήφιο τον Μητρόπουλο, που είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ που μας φόρεσε το Μνημόνιο, για να συναντηθεί με τους αντιπάλους του Μνημονίου, πασόκους, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, αν υποψήφιος ήταν ο Αλαβάνος. Δίνοντας την εντύπωση, όχι της καταδίκης του ΠΑΣΟΚ για ανατροπή του Μνημονίου, αλλά της από μέσα (εισοδισμός;) αλλαγής του κακού ΠΑΣΟΚ, με ένα καλό ΠΑΣΟΚ (το ίδιο επιδιώκει και η Δ.Α. του Κουβέλη με άλλο τρόπο), που θα κάνει καλύτερο το Μνημόνιο. Για τα άλλα γκρουπούσκουλα - συνιστώσες, εξωκοινοβουλευτική αριστερά και μπαχαλοαναρχία, ας τ' αφήσουμε καλύτερα. Χάος! Βγάλτε συμπέρασμα και ψηφίστε.


Τι να κάνουμε, λοιπόν, που έλεγε κι ο Λένιν; Να τραβήξουμε αριστερά. Υπάρχει καιρός, λέει ο Λαφαζάνης. Λοιπόν, τώρα αμέσως να συντάξει ο ΣΥΝ έγκυρη λίστα ονομάτων, όπου να είναι και τα ονόματα Μητρόπουλου, Αλαβάνου, Κουβέλη και όποιου άλλου, να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΝ, των συνιστωσών και οι ανένταχτοι κι ας βγει ο καλύτερος. Τι πιο αριστερό, δημιουργικό και λυτρωτικό; Το δίλημμα των εκλογών είναι πεντακάθαρο: Να καταδικαστεί ο τρικομματισμός (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ) του Μνημονίου, για να ανοίξει ο δρόμος προς αποκατάσταση της αδικίας. Να πάρουμε όλοι πίσω αυτά που μας πήρανε και για να μην μας πάρουν και τα ρέστα. Ποιος διαφωνεί; Κανένας. Στην Αττική όλοι μαζί κι ας μείνει έστω προσωρινά το ΚΚΕ μόνο με το πείσμα του.


 


* Ο Κώστας Μεσάρης είναι ηθοποιός.

 
eXTReMe Tracker