Τετελεσμένα

Του Αποστόλη Αγέλαστου*




Συντρόφισσες και Σύντροφοι


Πίστευα ότι μετά τις τραυματικές εμπειρίες που μας άφησε το 6ο Συνέδριο του κόμματός μας με τη διάσπασή του, μια και οι πρώην σύντροφοί μας οι ανανεωτικοί ζητούσαν εκβιαστικά να περάσουν οι απόψεις τους, θα άλλαζε το κλίμα στον ΣΥΝ.


Τελικά το κλίμα δεν άλλαξε και οι μηχανισμοί ζουν και βασιλεύουν και έρχονται σε αντιπαράθεση και, όπως γίνεται πάντα, ηττημένο είναι το πνεύμα της συντροφικότητας και η απομάκρυνση συνεχώς από τον στόχο μας της ενότητας της αριστεράς.


Αλήθεια, σύντροφοι, γιατί δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν; Ενώ η λύση είναι τόσο απλή: Το δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη. Θα επιλέγατε τρεις ή τέσσερις προσωπικότητες και τα μέλη θα ψήφιζαν. Έτσι απλά.


Ένα δημοψήφισμα είναι δυο μέρες δουλειά και με τις δυνατότητες που μας δίνει η νέα τεχνολογία θα είχαμε το αποτέλεσμα σε λίγες ώρες. Γιατί τόση πρεμούρα, γιατί πάλι στα τετελεσμένα;


Γιατί τα μέλη να παρακολουθούν άφωνα τις πεισματικές αντιπαραθέσεις και στο τέλος να καταλήγουμε στα τετελεσμένα;


Δεν μας ενδιαφέρει η υποψηφιότητα ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ούτε η υποψηφιότητα ΑΛΑΒΑΝΟΥ, γιατί και τις δυο δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία. Εμείς τα μέλη δεν έχουμε λόγο;


Τα χιλιόμετρα από σπίτι σε σπίτι, από άνθρωπο σε άνθρωπο, ποιος θα τα κάνει; Να μην πούμε κι εμείς τη γνώμη μας ;


Εμείς δεν είμαστε που σε όλες τις εκλογές τραβάμε το κουπί;


Στόχος πρέπει να είναι τα προβλήματα που έχουν αφαιρέσει από τον λαό την ασφάλεια και την υπερηφάνειά του και όχι τα πρόσωπα.


Δεν μας ενδιαφέρει ποιος μπορεί να φέρει μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά αυτός που με σαφήνεια θα προβάλει τις θέσεις μας και θα προβάλει μια εικόνα ενότητας.


Γι' αυτό, σύντροφοι, τα τετελεσμένα που ανήκουν σε άλλες εποχές δεν τα χρειαζόμαστε.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.


 


* Ο Αποστόλης Αγέλαστος είναι μέλος της Π.Ο. Καλλιθέας.

 
eXTReMe Tracker