Γιατί το αυτονόητο να θεωρείται πρωταπριλιάτικο ψέμα;

 


Διάβασα στην "Αυγή", την πρωταπριλιάτικη είδηση, ότι ο Αλαβάνος θα συμμετέχει στο συνέδριο του ΣΥΝ και έχει προγραμματισθεί συνάντησή του με τον Τσίπρα.


Το πίστεψα.


Το πίστεψα γιατί ήθελα να το πιστέψω, το είχα ανάγκη. Αμέσως άρχισα να σκέφτομαι και να αναθέτω στον εαυτό μου ρόλους, καθήκοντα και δράσεις, στο νέο πολιτικό τοπίο που θα διαμορφώσει ο χώρος μας. Διότι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ. μειώνει τους μισθούς, αποδομεί τις εργασιακές σχέσεις και τις κατακτήσεις δεκαετιών, η ενότητα των δυνάμεών μας είναι επιτακτική και αυτονόητη, για εμάς τα απλά μέλη.


Αργότερα πληροφορήθηκα από το "ΚΟΚΚΙΝΟ" ότι ήταν ένα "χαριτωμένο" πρωταπριλιάτικο ψέμα. Δεν απογοητεύτηκα, αλλά αυτό που είπα στον εαυτό μου, απευθυνόμενος ουσιαστικά στα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, ήταν "μία από τα ίδια". Είμαστε άξιοι του φτωχού ποσοστού στις προτιμήσεις του κόσμου. Διαφωνούμε, για να δικαιολογούμε την ύπαρξη της ομάδας ή της τάσης μας. Γιατί:


* Όταν κάποιοι, πριν από τις βουλευτικές εκλογές προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν άρθρα του καταστατικού, για να αποκλείσουν την υποψηφιότητα Κουβέλη, εξοργίστηκα.


* Όταν στις βουλευτικές εκλογές δεν είδα την υποψηφιότητα Αλαβάνου και τη μη συμμετοχή του στη μάχη των ευρωεκλογών, του πρώην γραμματέα μας, θύμωσα πολύ.


* Όταν πριν λίγους μήνες ο Κουβέλης μίλαγε για συνεργασία με τον "σοσιαλιστικό" χώρο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, εκνευρίστηκα.


* Και όταν πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωση στον πανελλήνιο, οι γύρω από τον σημερινό πρόεδρο επέμεναν να μην είναι συνομιλητής με τον Τσίπρα και ο Αλαβάνος, απογοητεύτηκα.


Γιατί σύντροφοι της ηγεσίας του κόμματος, αυτό που εμείς τα απλά μέλη θεωρούμε αυτονόητο, εσείς εκεί πάνω το έχετε για πρωταπριλιάτικο καλαμπούρι;


 


 


ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Μέλος της Π.Κ. Δικαστικών Υπαλλήλων


του Συνασπισμού

 
eXTReMe Tracker