Σύγχιση

Η αριστερά σήμερα δείχνει χούφταλο που του πέφτουνε τα σάλια για την ωραία κόρη, την εξουσία, την οποία εξουσία, ενώ θα 'πρεπε να 'ναι σαν ένας ώριμος άνθρωπος που αγαπά τη ζωή και είναι, μαζί με όσους άλλους νέους και όσους ώριμους, ερωτευμένος με το όνειρο της αλλαγής κι όχι ξελιγωμένος με την εξουσία που σβήνει το όνειρο.


Φοβάμαι πως ο ΣΥΝ, μέσω Μητρόπουλου και η Δημ. Αριστερά, μέσω Καμίνη και Μπουτάρη, ορέγονται συμμετοχή στην εξουσία του ΓΑΠ, με ένα αλλαγμένο δήθεν ΠΑΣΟΚ, για ένα πιο περιποιημένο Μνημόνιο, η ηγεσία του ΚΚΕ μέσω του δόγματος της μοναδικότητας της αλήθειας, ικανοποιείται με τη διαιώνιση της εξουσίας της, στο μικροκράτος του Περισσού και ας πάει να κουρεύεται το Μνημόνιο, τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κάθονται αυτάρεσκα πάνω στην μικροεξουσία των εμμονών τους και οι αναρχομπαχαλάκηδες ταξιδεύουνε παρέα με τον χάρο, στο χάος και τον χαμό. Δεν πρόκειται για πολυφωνία αλλά για κακοφωνία οχλαγωγίας που στέκει βοηθός του δικομματισμού και της τρόικας, στο σχέδιό τους, να γίνουν εκλογές του τρόμου και της σύγχυσης, για να θολώσουν τη σκέψη των μικροαστών - μικρονοικοκυραίων, προς διαιώνιση του Μνημονίου.


Τι θα πει τρόμος και σύγχυση;


Θα πει: Είμαστε όλοι κατά του Μνημονίου, αλλά δυστυχώς αν φύγει το Μνημόνιο θα χάσουμε και την υπόλοιπη σύνταξη. Επομένως “μη μιλάς - κινδυνεύει η Ελλάς”. Το λένε ακόμα και σεβάσμιοι πανεπιστημιακοί. Στο μεταξύ “ο κόσμος υποφέρει και πονά” και η αριστερά πάντα “τα ίδια παραμύθια”.


Κι όμως ο από μηχανής θεός του Ευριπίδη, θα κατέβει ξαφνικά, στην ελληνική σκηνή και θα μας σώσει. Αυτό βέβαια είναι ψευτομεταφυσική θα πεις. Κι αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στον ΓΑΠ τι είναι; Ο θεός είπε, θα μας βοηθήσει να βρούμε τον δρόμο μας. Κι ο ΓΑΠ: Τον βρήκαμε τον δρόμο μας. Ξέρανε τι εννοούσανε. Ο αντιπρόεδρος πως ο Θεός είναι το ΔΝΤ και ο ΓΑΠ πως το ΔΝΤ είναι ο δρόμος. Της αριστεράς ο δρόμος ποιος είναι: Η ενότητα; Ή μήπως το ΜΕΤΩΠΟ, το ΚΑΘΑΡΟ; Σαλάμ - Αλέκουμ,... στην υγεία μας, Αλέξη, να χαρώ τα Τσίπρα. Κυρ Φώτη Κουβέλη πόσο πήγε το καρβέλι; Σύντροφε Παπαδημούλη πώς τα κάναμε έτσι ούλοι;


Αλήθεια, όταν το ΔΝΤ τελειώσει το θεϊκό έργο του, ποιοι θα είναι τότε, οι ΡΟΜΑ της Ευρώπης; Να δω τον Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ να τον μαζεύουν σε κάποιον Άι Παντελεήμονα του Παρισιού και τι στον κόσμο.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΡΗΣ


Ηθοποιός

 
eXTReMe Tracker